Ensemble Berlin NY2 17 18

Ensemble - Berlin

 For deg som:

  • brenner for kammermusikk
  • ønsker tilrettelagt samspill i små og store ensembler
  • ønsker individuell undervisning på hovedinstrument
  • vil oppleve spilleglede gjennom samspill med andre
  • vil lage huskonserter på skolen
  • vil reise på turné
  • ønsker musikkteori og hørelære etter nivå

En linje for deg som spiller blåseinstrument, strykeinstrument, akkordion, gitar eller piano. Vi spiller sammen i frie, trygge og hyggelige omgivelser med vakker natur. Vi går inn i samspillets gleder, og spiller nye og eldre, større og mindre komposisjoner. Repertoar med utgangspunkt i klassisk musikk fra barokken til vår tid, og vi kan også svinge innom irsk og norsk folkemusikk, latin-amerikansk musikk, sigøynermusikk fra Balkan, og jazz. Elevene har muligheter for å være med på å velge repertoar, og du vil få anledning til å teste ut egne arrangementer og komposisjoner, om du ønsker.

Målet med dette året er at du skal få utvikle deg på instrumentet ditt i samspill med andre, oppleve spilleglede, lære mer om det å kommunisere omkring musikk i mindre grupper, og delta på mindre og større uhøytidelige konserter og arrangementer. Vi skal ha det moro med musikken, gjennom varierte utfordringer. Det vil være tid og rom for å spille soloprosjekter, duoer og hele klassen sammen i en større gruppe.

I det mangfoldige miljøet som et år ved Seljord Folkehøgskule utgjør, vil vi jobbe med tolkning, interpretasjon, med teknikk og ferdigheter omkring det å spille og formidle musikk.

Det vil være tid og gode lokaler til egenøving, lokalene er åpne også på kveldstid. I perioder vil vi kunne samarbeide med linjene Singer/Songwriter og Musikk- Live!, og du får anledning til å spille i Telemark Symfoniorkester.

I løpet av året drar vi på turné og spiller konserter for andre folkehøgskoler. Det meste av tiden på linja går med til å spille musikk. Det vil også være noe undervisning i musikkteori og hørelære, tilpassa nivå og forkunnskaper.

Nyttig informasjon

Vi ser gjerne at du i søknaden skriver om hvilken bakgrunn du har med instrumentet ditt, evt. hvilke lærere du har hatt, om du har spilt i orkester/korps/samspillgrupper. Det er ikke påkrevd ved søknaden, men helt fint om du vil sende med mp3 eller internetlink med deg selv på instrumentet.

Studietur 

Vi reiser på studietur til Berlin, der vi oppsøker musikkskoler og går på konserter med musikere av verdensklasse.

Linjelærer

Lærer for Ensemble - Berlin er musiker, fiolinist, komponist, og mangeårig musikklærer Vidar Ytre-Arne.

Kontakt: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb