Musikal-Broadway - New York

For deg som:

 • Brenner for sang dans og teater, og vil lære mer
 • Ønsker å utvikle deg som sanger, danser og musikkteateraktør
 • Vil oppleve felleskapet bak fargesprakende show
Klikk her for siste nytt fra Musikal - Broadway

Sang! Dans! Teater! Broadway! 
På musikallinja får du mulighet til å lære mer og prøve deg på alt dette. Du får jobbe med stemmebruk, kor og vokalinnstudering, dans, danseteknikk, rolletolking og regiprøver. Sammen lager vi fargesprakende show basert på kjente og ukjente musikaler.

Det finnes utrolig mye spennende og forskjellig musikalmusikk. Vi forsøker å speile denne bredden. Hair, Chicago og Les Miserables er like aktuelle som nyere show som Rent, Newsies eller Wicked. De fleste kjenner Mamma Mia, Grease eller Cats, men kjenner du Next to Normal, Waitress eller Chaplin the musical?

Musikkteater handler om å bruke sang, dans og musikkteater til å fortelle historier. Typiske musikaler er f. eks. Les Miserables eller Into the Woods. Dansetimene består av grunntrening, teknikk, styrke, smidighet samt innstudering av koreografi.

Sanginstruksjonen skjer i grupper (Masterclass) ledet av dyktige fagpersoner. Alle velger seg soloprosjekt i løpet av året. Vi jobber masse med sang og dans. Likevel ligger det drama i bunn av det meste vi sysler med. Sangen og dansen er midler til å formidle noe mer, en handling, en følelse, en stemning, en konflikt... Her kommer drama inn.Vi drar på felles linjetur til Broadway og New York. Her opplever vi de beste musikalstjernene i verden og vi kan love deg at magien sitter i kroppen lenge etter at teppet har gått ned og lysene er slukket Linja gir et godt grunnlag for videre musikal-studier, og er veldig populær. Vær tidlig ute med søknaden din om du vil sikre deg plass her.

Vårshowet 2011

 • Studietur til New York
 • Workshop på Broadway
 • Kombinere sang, musikkteater og dans
 • Musikalshow
 • Musisk formidling
 • Drama og rolletolkning
 • Synge i kor
 • Musikaldans og koreografi
 • Solosang i masterclass
 • Kostymer, sminke og rekvisita

 

Studietur til New York

Musikallinja reiser på linjetur til Broadway og New York. Der borte tar vi timer i musikal/dans. Vi tar oss også tid til sightseeing og ikke minst: vi ser forestillinger og vi opplever de beste musikal-stjernene i verden.

Vi kan love deg at magien sitter i kroppen lenge etter at teppet har gått ned og lysene er slukket. Og den magien får du lyst til å være med på å skape selv… Turen med reise og overnatting er inkludert i skolepengene.Sang, teater og dans

Linjefaget Musikal inneholder en kombinasjon av 3 fag: sang, teater og dans. På timeplanen ligger hovedvekten på sang og musikaldans. Drama ligger under alt vi driver med. I både sang og dansetimene jobbes det med karakter, undertekst, formidling og andre teaterrelaterte begreper. Det meste vi jobber med kanaliseres gjennom en scenisk teatralsk uttrykksform. Musikal handler om å fortelle historier. Musikalshow

Musikal er en scenisk kunstform som krever en scenisk presentasjon. Derfor lager vi et større show hvert semester. På høsten i forbindelse med Høyskolefesten og på våren i mai før avslutning.

Vi jobber med nye musikaler, klassikere, eller vi lager forestilling av shownummer. Enkle kabareter rundt et flygel kan være like gripende som store showscener. Viktige ingredienser blir uansett sang, dans, bevegelse og ikke minst bevisst formidling. Selvfølgelig lyssetter vi det hele og sørger for god lyd. Ekstra eksotisk er det å ta med deler eller hele showet vårt til New York eller Nepal.

Formidling
Musikal handler om historier som skal nå fram til et publikum. Virkemidlene er, sang, dans, bevegelse, kostyme, scenografi, lyd, lys, men i videre forstand også pust, blikk, pauser, gester, fokus og andre dramatiske uttrykksformer. Vi bruker masse tid på hvordan våre historier skal fortelles. I masterclasstimene jobbes det individuelt med formidling og bevisstgjøring på virkemidler

Videreutdanning

Musikallinja skal være for alle med interesse for faget, uansett hva de finner på å studere videre. I bunnen av det hele ligger almenndanning. Likevel: Siden musikallinja startet opp i 2008 har flere av våre elever tatt steget videre med utdanning innen musikal og musikkteater. Vi har ikke minst gode forbindelser med Bårdar akademiet i Oslo. Undervisningen på musikallinja gir et godt grunnlag for å søke seg videre. Du får et godt grunnlag som danser, sanger og musikkteater-aktør Du får mulighet til å trene på audition og vil få direkte oppfølging med dine forebredelser til opptaksprøve.

Solo og ensemblesang 

Dette skjer i grupper. Du velger selv solosanger eller duetter å jobbe med. Sammen forsøker vi å hjelpe hverandre gjennom instruksjon og tilbakemeldinger. Målet er å hente frem historien i sangene og bli gode på formidling. Mye handler om fokus, energi, handling, og retning på kommunikasjonen. 

I tillegg til å få hjelp med å beherske stemme og kropp, vil du få hjelp med å formidle sangen slik at den harmonerer med repertoarvalget. Dette handler om undertekst, vokalfarge og uttrykk.

Vi samarbeider med dyktig sangpedagog. I tillegg til masterclass og kor vil du få individuell veiledning tidlig i året og en oppfølgingstime midt i året. Ut over dette jobber vi masse med sanger til våre show og forestillinger.

Musikaldans

Jazzdans og scenisk dans! Dans er gøy og inspirerende. Det gir mye energi og står sentralt i musikalfaget. Hjelper deg blant annet med med holdning, koordinasjon og rytmefølelse.  Jazzdans er en friere og mer moderne form for ballet. Dansetimene består dels av grunntrening i teknikk, styrke og smidighet. Men også innstudering av koreografi. Under koreografidelen kommer vi til å arbeide med helt ulike typer stiler, alle forankret i jazzdansens teknikk. Avhengig av hvilke musikaler vi velger å jobbe med, kan det variere fra dekadent Bob Fosse-stil (Chicago, Cabaret) til glad og energisk Grease eller Hairspray. 

Skolen har speilsal med spesialgulv for dans. Til dansetimene er det nødvendig med svarte jazzsneakers (sko). Disse kjøpes i dansebutikk. Jenter trenger også karaktersko dvs. dansesko med høye heler til innendørsbruk (såle av semska skinn). Det er fordel med jazzbukser eller “leggings” og dansebody eller singlet for at læreren kan se at du arbeider korrekt med kroppen. Vi har også en dansecamp der vi skal jobbe dans med elever fra andre folkehøgskoler. Det er bare å glede seg. 

Kostymer, sminke og rekvisita

Det er alltid spennende å jobbe med kostyme, sminke og rekvisittaløsninger. Skolen har eget kostymelager, rekvisittalager og sminkerom. Vi bestreber oss alltid på å finne gode kostyme-løsninger til våre show og forestillinger.

På Seljord folkehøgskule bor du på enerom, noe de færreste folkehøgskoler kan by på!

Video
Her kan du få et inntrykk av hva Musikal Broadway står for. Videoen er en kortversjon av musikalen Huldresølvet skrevet av musikallærer Roar. 

Huldresølvet 2017 from Seljord Folkehogskole.

Seljord folkehøgskule - Musikal Broadway: Kortversjon av musikalen Huldresølvet. Fremført av elever ved Musikal-linja 2017 i Granvin kulturhus i Seljord, Norge. Manus, musikk og regi: Roar A. Klever Bøye. Koreografi: Lene Wadseth

Sosiale medier
Følg oss gjerne på de ulike kanalene!

Følg oss på Facebook   Følg oss på Instagram 

Du er hjertelig velkommen til å søke på Musikal - Broadway og hvis du har spørsmål eller er usikker, ta gjerne kontakt så hjelper vi deg med det!

 

Med vennlig hilsen,

Roar Bøye og Lene Wadseth Myren, linjelærerne på Musikal - Broadway.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb