Musikk/Band - Nashville

For deg som:

 • Vil bli skikkelig god på ditt instrument (også vokal)
 • Liker å spille sammen med andre
 • Vil spille konserter, dra på turné og bli trygg på scenen
 • Vil på studietur til den musikkbyen Nashville i USA
MusikkLive1

Klikk her for siste nytt fra Musikk/Band

Band og samspill
Musikk/Band er linja med band og samspill i hovedfokus. Gjennom instrumentaltimer, samspill og konserter blir du en bedre musiker/sanger.
Musikklinja er åpen for alle sjangre. Vi jobber med:

 • gehørspill
 • besifring
 • noter
 • tabs
 • egne låter/egenkomponert musikk
 • konserter
 • turné

Individuelle instrumentaltimer
Her får du utvikle deg på hovedinstrumentet ditt sammen med en dyktig lærer,
én elev - én lærer. Instrumentaltimene er inkludert i skolepengene.

Musikalsk bredde og mangfold
På Musikk/Band får du impulser og utfordringer i møte med forskjellige sjangre og musikkstiler. Du spiller sammen med andre som har samme interesse, i øvingsrom og på scena.


Musikkteori
Vi har to timer musikklære/hørelære i uka. Her deler vi i grupper etter for-kunnskaper. Linja holder huskonserter og drar på turné.

Det viktigste som skjer på Musikk/Band er å spille og utvikle musikken du liker

Du skal til musikkbyen Nashville, Tennessee
Vi drar på studietur til Nashville, Tennessee! Nashville er eit hovedsenter for Singer/Songwriter-tradisjonen og rytmisk musikk i alle sjangre m.m. I byen myldrer det av konserter, og Nashville er kjent for sine mange studio. 

Enerom
På Seljord Folkehøgskule bor du på enerom, så du får mulighet til å puste mellom slagene. Det er noe de færreste folkehøgskoler har!


Våre Musikklærere på Musikkavdelingen

Vidar Ytre-Arne
Vidar er en allsidig musiker som liker å spille i mange sjangre. Han ønsker at elever skal kunne arbeide selvstendig med musikken sin, og få faglig solid veiledning fra dyktige lærere. Han er opptatt av å tilpasse aktiviteten på linjene til elevene som er der, å ha det moro mens man spiller, at man skaper levende musikk i et inkluderende miljø uten for mye prestasjonspress. Vidar har utdanning fra Bergen Musikkonservatorium (Griegakademiet) med fiolin som hovedinstrument. Han spiller fiolin, piano, bass og perkusjon. Vidar er frilansmusiker/komponist i tillegg til å være lærer i folkehøgskolen. Han er musikkansvarlig og komponist for det årlige Marispelet ved Rjukanfossen, er ansatt i Telemark Symfoniorkester, er musiker og komponist ved Grenland Friteater i Porsgrunn, og spiller i worldmusic-bandet INTI FUSION.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Marit Lien Homme
Marit har musikk hovedfag fra Universitetet i Trondheim. Hun har vært kordirigent for studentkor, mannskor og lokale sangkor. Marit synger, spiller trekkspill og dirigerer skolens to kor. Hun er god til å organisere og har ofte full kontroll på planer og organisering. Ved siden av det musiske er Marit glad i å arbeide med hendene. Hun leder ofte populære valgfag som strikking og skinnfell. 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kjetil Flatland

Kjetil Flatland (f.1986) kommer fra Seljord, og har sin utdannelse fra jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole, hvor han hadde saksofon som hovedinstrument. I tillegg synger han og spiller piano.Kjetil har jobba ved Seljord Folkehøgskole siden 2010, og er i tillegg en aktiv musiker. Han har spilt med alt fra storband og teaterorkester til mindre vise- og jazzgrupper. Han har også spilt mange solokonserter i ulike sammenhenger. Samarbeidet med andre musikere spenner vidt. De siste årene har han orientert seg særlig mot folkemusikk, og samarbeider med store skikkelser innen sjangeren.

Han har dessuten en omfattende reisevirksomhet, bl.a. til sørlige deler av Afrika, hvor han jobber som musiker og musikalsk ansvarlig for Norge i prosjektet UMOJA, som er finansiert og organisert av Utenriksdepartementet og Norsk Kulturskoleråd.

Fritiden bruker Kjetil i naturen: Han er en aktiv jeger, og finner ellers stor inspirasjon og glede i alt friluftslivet har å by på.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Ta kontakt med oss
Har du spørsmål eller er usikker, ta gjerne kontakt så hjelper vi deg med det.

 

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb