Musikkreisen - USA/Europa

For deg som ønsker:

  • musikkreise i Europa
  • musikkreise fra Nashville til New Orleans
  • samspill
  • konserter/turné
  • studioarbeid
  • enerom

Et år som er viet til musikk: Lage show, samspill, en musikalsk reise gjennom Europa og i USA – høres det interessant ut? Da bør du bli med på reisen!

Musikkreisen opplever vi verden gjennom musikken. Vi har to hovedprosjekter på linja: Det første er en musikalsk reise gjennom Europa med kollektivtransport. Det andre er en reise i sørstatene i USA. Gjennom reisene opplever vi levende kultur og historie, med mål om at elevene skal utvikle seg både musikalsk og personlig.

TOUR EUROPE – EUROPA
Vi bor i utkanten av en verdensdel, som historisk har vært toneangivende for vestlig musikkultur. På kontinentet ligger flere av verdens ledende kulturmetropoler – både før og nå. Med instrumentet på ryggen reiser Musikkreisen med kollektivtransport i Europa. Reiseruten legger vi på linja. Med fokus på musikk og bærekraft er spørsmålet: Hvor langt kan vi komme på den tilmålte tiden og budsjettet? I forkant øver vi inn et repertoar, som vi spiller på turen. Reisen kan inneholde alt fra de store byene til små landsbyer. Kanskje vi spiller konsert på et vertshus i de Østerrikske alpene en dag, og er gatemusikere i Paris den neste? Musikkreisen gir rom for kreative ideer – Europa venter! Reisen estimeres til å ta ca. 10 dager.

Nashville – New Orleans
At USA er og har vært vesentlig for utviklingen av den vestlige musikken er det liten tvil om, og særlig sørstatene har historisk sett vært viktig. Slavene på bomullsmarkene hadde med seg sin afrikanske kultur, og fikk uttrykk for sine følelser gjennom sangen. Denne musikken har med tiden utviklet seg til den rytmiske musikken, som alt fra rock og pop til jazz baserer seg på.
Musikkreisen drar, med skolens linjer Singer/Songwriter og Musikk/Band, på studietur til Nashville. Byen er et hovedsete for Singer/Songwriter-tradisjonen, country og bluegrass m.m., og har et yrende musikkliv. Musikkreisen drar så videre sørover mot New Orleans. På reisen opplever vi musikklivet i sørstatene – både i byene, og på landsbygda langs Mississippi. På reisen opplever vi historie og levende kultur, og vi jobber for å spille selv også.

Opplegg i Norge
Utover våre to store hovedprosjekter har vi også mye tid hjemme på vår fantastiske folkehøgskole! I tillegg til tiden

Utover våre to store hovedprosjekter har vi også massevis av tid hjemme på vår fantastiske folkehøgskole! Musikkreisen hører hjemme under skolens musikkavdeling, som i tillegg omfatter linjene Singer/Songwriter og Musikk/Band.

I tillegg til tiden som går med til å forberede reisene våre, har vi også andre prosjekter i løpet av skoleåret, og mange av prosjektene er i samarbeid med musikkavdelingen.

Studio
På Seljord Folkehøgskule har vi et prosjektstudio, som elevene på Musikkreisen får opplæring i å bruke. Verktøyene vi bruker er Mac og Logic PRO X. Studioet inneholder et utvalg av AKG-mikrofoner, to Saffire pre-amper, 5 trommers DW-trommesett, tromme pad, Schimmel piano, el-piano ++. Vi kan spille inn noe av musikken fra for eksempel Tour Europe, og kanskje lager vi en minidokumentar fra reisen i USA – med egenprodusert filmmusikk? Elevene på Musikkreisen har dessuten tilgang på studioet på ettermiddag og kveldstid, og står fritt til å gjøre egne prosjekter. 

Turné
Musikkreisen bygger på folkehøgskolens verdigrunnlag, og disse verdiene er det viktig å formidle. ”Show – don’t tell!” er et ordtak man kan trekke mye ut av, og for å vise hva vi holder på med reiser Musikkreisen på turné i løpet av skoleåret.

Konserter
Det blir mange anledninger til å spille for folk! Vi arrangerer huskonserter på skolen og en offentlige konsert i Seljord. Vi tar også på oss små uformelle eventjobber for lokale organisasjoner når anledningen byr seg. Vi arrangerer en stor utendørskonsert i Nepal, som tidligere år har trukket til seg mellom 5-6000 publikummere! Dette har vi som mål å fortsette med dette, så sant det lar seg gjennomføre. Alt dette – i tillegg til  konsertene som medfører med våre to hovedprosjekter og turneen.

Forutsetninger
Musikkreisen er linja for deg som ønsker å bruke et år til å jobbe med musikkprosjekter av ulik art! Av deg som elev forventes det at du er villig til å jobbe seriøst for å nå individuelle og felles mål. 

Vi ønsker å få en klassesammensetning som danner et funksjonelt ensemble. Linja er ikke for nybegynnere, og vi anbefaler søkere til Musikkreisen legger ved en demo til søknaden. Dette kan for eksempel være en link til YouTube, SoundCloud eller lignende. 

Våre Musikklærere på Musikkavdelingen

Kjetil Flatland (hovedlærer på Musikkreisen)

Kjetil Flatland (f.1986) har vært ansatt ved Seljord Folkehøgskule siden 2010. Han har jazzutdannelse fra Norges Musikkhøgskole, og er utover jobben som lærer på folkehøgskolen en aktiv musiker og artist. Lytt gjerne på hans debutalbum – Ein song til deg (Grappa Musikkforlag 2015). Han har turnert med ulike artister og band, og han har bl.a. vært musikalsk leder for Norge i kulturprosjekter i Sør-Afrika, Mozambique og Zimbabwe. På fritiden er Kjetil en ivrig friluftsmann, og påstår selv at jakt og fjellturer er avgjørende for inspirasjonen han behøver som musiker.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vidar Ytre-Arne
Vidar er en allsidig musiker som liker å spille i mange sjangre. Han ønsker at elever skal kunne arbeide selvstendig med musikken sin, og få faglig solid veiledning fra dyktige lærere. Han er opptatt av å tilpasse aktiviteten på linjene til elevene som er der, å ha det moro mens man spiller, at man skaper levende musikk i et inkluderende miljø uten for mye prestasjonspress. Vidar har utdanning fra Bergen Musikkonservatorium (Griegakademiet) med fiolin som hovedinstrument. Han spiller fiolin, piano, bass og perkusjon. Vidar er frilansmusiker/komponist i tillegg til å være lærer i folkehøgskolen. Han er musikkansvarlig og komponist for det årlige Marispelet ved Rjukanfossen, er ansatt i Telemark Symfoniorkester, er musiker og komponist ved Grenland Friteater i Porsgrunn, og spiller i worldmusic-bandet INTI FUSION.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.


Marit Lien Homme
Marit har musikk hovedfag fra Universitetet i Trondheim. Hun har vært kordirigent for studentkor, mannskor og lokale sangkor. Marit synger, spiller trekkspill og dirigerer skolens to kor. Hun er god til å organisere og har ofte full kontroll på planer og organisering. Ved siden av det musiske er Marit glad i å arbeide med hendene. Hun leder ofte populære valgfag som strikking og skinnfell. 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Ta kontakt med oss
Har du spørsmål eller er usikker, ta gjerne kontakt så hjelper vi deg med det.

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb