Singer/Songwriter - Berlin

For deg som:

 • vil utvikle deg som låtskriver
 • ønsker å utvikle deg som artist
 • drømmer om å spille konserter 
 • vil jobbe i studio med eget materiale
 • vil på studietur til Berlin
Klikk her for siste nytt fra Singer Songwriter!

Synger du? Komper du deg selv på et instrument? Har du lyst til å skrive egne låter og spille konserter? Velkommen til et år for å utvikle deg og musikken din!

Vi kan love deg et spennende år, hvor du får jobbe med alt som har med låtskriving å gjøre! Du får muligheten til å utvikle deg selv som låtskriver og artist, og du får et helt år hvor du kan ta musikken din et stort steg videre. Du får spille dine egne låter med band, og du får jobbe i vårt prosjektstudio, som gir endeløse muligheter for produsering og mixing. Kanskje du vil publisere låtene dine på nettet?

 • låtskriving
 • studioarbeid
 • samarbeidsprosjekter
 • gitarundervisning
 • sangundervisning
 • arrangering
 • konserter
 • turné
 • studietur til New York

Undervisning

På Singer/Songwriter-linja får du undervisning av profesjonelle musikere og låtskrivere, som brenner for faget! Hovedfokuset gjennom året er elevenes egenproduserte sanger og arrangement.
Hvilke akkorder skal jeg bruke? Hvilke instrumenter skal jeg ha med? Skal jeg arrangere korestemmer? Hvilke grep kan jeg gjøre for å få større variasjon mellom versene?
På linja jobber vi med alt som har med låtskriving å gjøre – alt fra første tone i melodien til siste punktum i teksten. Du får muligheten til å utvikle begreper og ferdigheter som kan føre musikken din et stort steg videre! Du får bl.a. undervisning i tekstskriving, nivåtilpasset musikkteori, arrangering og formidling. I forum hører vi på musikk og har faglige diskusjoner om det vi hører – noe som kan bidra til å utvide din musikalske horisont – og kanskje dine musikalske preferanser? Vi har interpretasjon, som er en arena hvor du kan framføre uferdige- og ferdige låter for klassen. Her får du tips og veiledning på hva du kan gjøre videre.
Du får også undervisning i gitar og sang.
All undervisning er medregnet i skolepengene.

I tillegg til «vanlige» uker hvor vi følger en timeplan, har vi mange prosjekt og utflukter. Vi har bl.a. samarbeidsprosjekter med Musikk – LIVE, og vi har intense øvingsperioder fram mot konserter og turné og lignende. Som elev på Singer/Songwriter-linja får du muligheten til å bruke et helt år på å fokusere på din musikk og musikalske utvikling, og du vil være et viktig medlem av en gruppe hvor alle jobber mot de samme målene: Å bli en bedre låtskriver og artist!

Konserter
Som elev på Singer/Songwriter-linja deltar du på mange konserter i løpet av skoleåret – både på og utenfor skolen. Vi arrangerer for eksempel huskonserter, hvor stemningen er høy. Det er en ypperlig arena for å teste ut materialet sitt for publikum.
Vi har gode samarbeid med kulturhus i Telemark og Kroa i Bø.

Samarbeidskonsert med Musikk – LIVE!
I vårsemesteret arrangerer Singer/Songwriter-linja og Musikk – LIVE en stor konsert sammen. Her presenteres både materiale linjevis og på tvers av linjene.  Her får du muligheten til å opptre på en konsert med profesjonell lydmann og lydutstyr!

Turné til Danmark

På vårsemesteret drar Singer/Songwriter-linja på turné til Danmark, hvor vi spiller konserter på danske folkehøgskoler. Vi spiller også konserter på båten mellom Norge og Danmark. Turneen gir dessuten rom for litt fritid, som kan bli brukt til sosiale aktiviteter. Da besøker vi for eksempel Århus, drar ut til kysten eller lignende.STOR utekonsert i Nepal!
Seljord Folkehøgskule arrangerer en stor konsert i Nepal, hvor Singer/Songwriter-linja deltar. Konserten setter fokus på barns rettigheter, og er en del av skolens solidaritetsprosjekt. De siste to årene har elevene opptrådt for over 5000 mennesker!
Som elev på Singer/Songwriter-linja får du muligheten til å ta musikken ut – musikken din blir virkelig!

 

Musikkproduksjon
Singer/Songwriter-linja disponerer skolens prosjektstudio, hvor vi har iMac og Logic. Du får undervisning og opplæring i bruk av studioet, som du har til fri disposisjon på ettermiddag- og kveldstid. Her har du muligheten til å spille inn og produsere musikken din. Dessuten har du medelever som kan bidra på låtene dine – for eksempel viss du trenger musikere på produksjonen. Du står selvfølgelig fritt til å publisere musikken din på nettet.
Singer/Songwriter-linja lager dessuten en linje-CD, hvor alle elevene bidrar med en selvskrevet sang. Til dette prosjektet får du hjelp av linjelærer, som står som produsent for CD-en.

Studietur til Berlin
Vi drar på studietur til Berlin. Her opplever vi musikklivet fra «den andre siden» – som publikummere. Vi opplever konserter, besøker skoler – og vi er turister i denne fantastiske musikkbyen!

Du kan kombinere «Singer/Songwriter» med mange spennende valgfag innenfor musikk, men også helt andre retninger, som for eksempel Jegerprøve eller Dans. Se menyen for valgfag for utfyllende informasjon.

Linjelærer
Hovedlærer for Singer/Songwriter-linja er Kjetil Flatland (f.1986). Han kommer fra Seljord, og har sin utdannelse fra jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole, hvor han hadde saksofon som hovedinstrument. I tillegg synger han og spiller piano.
Kjetil har jobba ved Seljord Folkehøgskole siden 2010, og er i tillegg en aktiv musiker. Han har spilt med alt fra storband og teaterorkester til mindre vise- og jazzgrupper. Han har også spilt mange solokonserter i ulike sammenhenger. Samarbeidet med andre musikere spenner vidt. De siste årene har han orientert seg særlig mot folkemusikk, og samarbeider med store skikkelser innen sjangeren.
Han har dessuten en omfattende reisevirksomhet, bl.a. til sørlige deler av Afrika, hvor han jobber som musiker og musikalsk ansvarlig for Norge i prosjektet UMOJA, som er finansiert og organisert av Utenriksdepartementet og Norsk Kulturskoleråd.
Fritiden bruker Kjetil i naturen: Han er en aktiv jeger, og finner ellers stor inspirasjon og glede i alt friluftslivet har å by på.

I tillegg bor du på enerom, noe de færreste folkehøgskoler har!

Du er hjertelig velkommen til å søke på Singer Singwriter og hvis du har spørsmål eller er usikker, ta gjerne kontakt så hjelper jeg deg med det!

 

Med vennlig hilsen,

Kjetil Flatland, linjelærer på Singer Songwriter.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb