Ekspedisjonslinja: Et år på folkehøgskole gjør at man vokser på alle måter

"Prøv ut drømmen" har lenge stått som et motto for Seljord folkehøgskule. Ikke uventet er mange elever svært godt fornøyde med valg av skolen. Vi tilbyr stor bredde og variasjon i det daglige. Et folkehøgskoleår er fylt med spenning og utfordringer. Jarl Dubbeldam valgte å gå et år på Ekspedisjonslinja. Dette skriver han om valget sitt: 

Å reise fra Nederland til en folkehøgskole i Norge, et annet land, et nytt språk, uten å kjenne noen gjorde meg veldig spent. Skulle det vise seg å være det riktige valget? Kom jeg til å finne plassen min blandt alle nordmennene?

Kanskje forståelig å lure på slikt på forhånd, men det viste seg raskt å ikke være nødvendig å bekymre seg. Jeg føler meg så hjemme på både skolen og i Norge. Det å velge Seljord folkehøgskule har vært et fantastisk valg! Det er et unikt og trygt sted for å bli kjent med en ny kultur, lære et nytt språk og å få nye venner. Nye erfaringer og opplevelser hver dag.

Min egen linje, Ekspedisjon, har gitt meg masse. De forskjellige aktivitetene vi har gjennomført, fra å padle hele Telemarkskanalen, å isklatre på en imponerende isbre til den uforglemmelige bestigningen av fjellet Kilimanjaro, har vært fantastiske å få oppleve og har gitt meg minner for livet. Det skjer noe her hele tiden og nå står vi foran en ukes skitur over Hardangervidda. Den turen gleder meg enormt til. Tenk en nederlender som krysser Hardangervidda på ski. Og selvsagt etter påske venter det den vanvittig spennende turen til Nepal med trekking inn til Mount Everest Basecamp.

Men lykken finnes også i de små opplevelsene. Atmosfæren rundt bålet etter en lang dag på tur, mens man nyter et godt måltid sammen. Kan kalles magisk! Og det beste er at man kan dele de fine og gode følelsene sammen med de man har blitt så glad i.

Et år på folkehøgskole gjør at man vokser på alle måter, fysisk, mentalt og kanskje mest sosialt.

Tekst: Jarl Dubbeldam

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb