Everest Base Camp - Mellom verdens høyeste fjell


IMG_6356

Ekspedisjonslinja reiser til Nepal og Everest Basecamp. Få ting kan måle seg med å våkne opp av at solstrålene faller på teltet, og når man titter ut ser man sol, blå himmel og rett inn i en fjellvegg som strekker seg opp over 6- eller 7000 meter. Fjellene i Himalaya gjør inntrykk. Etter å ha startet opp nederst i dalen tar vi oss gjennom hele Rolwaling fra vest til øst. Fra bratte fjellsider der dalen skjærer seg nesten vertikalt ned til milevis med bre som strekker seg videre inn i Tibet og Kina. Det hellige fjellet Gauri Shankar på 7146 moh følger oss tett på innover dalen. Den første delen vil vi ha med telt og akklimatisere oss etter hvert som vi flytter oss oppover dalen. Med god hjelp fra Sherpaer blir det et spennende møte både med fjellet og Sherpafolket som utgjør det meste av bosetningen øverst i dalen. Ruten vår overlapper også den opprinnelige ruten som ble benyttet av Hillary/Norgay ved førstebestigningen av fjellet.

Etter omtrent 10 dager på tur tar vi oss over i Khumbu-dalen, der vi gjør bruk av enkle overnattingssteder, noe som gjør at vi vil ha brukt for langt mindre utstyr. Målet vil være å ta oss hele veien inn til Everest Basecamp, og oppleve fjellet tett på, helst fra utsiktspunktet Kala Patthar. I løpet av turen vil vi bevege oss flere ganger over 5000 meter. Er vi heldige får vi også lagt inn en toppbestigning eller to i løpet av turen, noe som avhenger av vær og form. Vi vandrer relativt raskt ut av dalen og er etter en kort flytur tilbake i Kathmandu der vi møter resten av skolen og får med oss fellesopplegget i byen. Turen blir garantert en opplevelse for livet, der møtet med vennlige nepalesere vil bli husket lenge!


IMG_6371

IMG_6366 IMG_7664
 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb