Solidaritetstur til India!

Valgfag "India"
Vi her i Seljord er opptatt av solidaritetsarbeid og vi er veldig glade for å kunne støtte våre to solidaritetsprosjekter i India og Nepal. I løpet av skoleåret vil vi jobbe med India og Nepal som fellesprosjekter på tvers av linjefag og gjennomføre ulike solidaritetsaksjoner.

Bli med til India!
Brenner du for solidaritetsarbeid og vil du få mest mulig ut av året ditt på Seljord Folkehøgskule? Bli med! Vi blir en liten gruppe som reiser til India. Turen regnes som et valgfag. Målet er å bli bedre kjent med vårt solidaritetsprosjekt i India. Vi opplever verdens urettferdigheter, men også mulighetene og det vil gi oss inspirasjon til hvordan vi kan gjøre en forskjell i verden. Dere skal bli gode ambassadører for prosjektet. Turen kommer i tillegg til skoleruten og medfører derfor ekstra kostnader.

Opplevelsen av å befinne deg i India blant landets mennesker, lyder og lukter er helt forskjellig fra alt annet du har gjort. Det er uunngåelig å bli berørt av India. Det første møtet med India er et kultursjokk for de fleste, overalt ser du resultatet av et kastesystem og en tro på at det er skjebnen som bestemmer livet ditt. Det gjør inntrykk å møte elendigheten på nært hold.

Kostnad
Turen koster Kr. 12.500,- pr person (inkl. fly t/r Delhi, visum, overnatting, transport i India, sightseeing i Delhi, utflukt til Taj Mahal, frokost, lunsj og middager i India). Beløpet kommer i tillegg til skolepengene.

Nytter det egentlig å hjelpe i dette enormt folkerike landet? 
«Jagriti Vihara», en indisk stiftelse som driver humanitært arbeid blant fattige stammefolk viser at det nytter! Helt siden 1971 har stiftelsen drevet et senter på landsbygda i delstaten Jharkhand med skoler, jordbruksprosjekter, kvinnegrupper og sosialt arbeid. Landsbyskolene for barn og ungdom tar utgangspunkt i stammefolkets egen kultur, forener teori og praktisk arbeid og handler om bevisstgjøring av rettigheter. Senteret er en viktig del av nærområdet. Derfra ordnes skolegang for barna i nabolandsbyene, de lønner lærere og organiserer kvinnegrupper, som sørger for å lære bort håndverk, etablere små bedrifter og være til støtte for hverandre i vanskelige situasjoner. Seljord Folkehøgskule har støttet Jagriti Vihara i mer enn 25 år.

Se filmen "The Need for Jagriti Vihara".

Turen til India 
Vi tar fly til hovedstaden Delhi. Der kryr det av mennesker, biler, sykler, kyr og gateselgere. Det er et støyende gateliv med bilhorn i flittig bruk, det tutes og plinges fra alle kanter. Vi overnatter på et komfortabelt hotell midt i Delhi og blir kjent med denne fantastiske byen. Selvfølgelig besøker vi et av verdens sju underverker: Taj Mahal, som regnes som et av de vakreste byggverker i verden. I løpet av uken reiser vi videre for å besøke skolens solidaritetsprosjekt, Jagriti Vihara. Vi møter flotte barn, kvinner og menn som er glade for all støtte de får. Det er noe helt annet å møte menneskene personlig enn bare å bli gitt informasjon om dem i Norge. Det er sterkt å se det med egne øyne. Etter noen fine, innholdsrike dager tar vi nattoget tilbake til Delhi. En togreise i India er mer enn en måte å forflytte seg på, det er et møte med lokalbefolkningen, et yrende liv og noen stille nattetimer innimellom. Vi nyter siste dagen i fargerike Delhi før vi setter oss på flyet til Kathmandu. Der møter vi de andre elevene på skolens fellestur i Nepal. Etter to uker reiser hele skolen tilbake til Norge, med hodet stappfullt av inntrykk og minner for livet.

Klikk her for å lese hva tidligere elev Guro Vike har skrevet om turen til India.

Les dagbok fra turen 2016: Dagbok fra turen 2016

Se flere bilder fra turen

Har du lyst til å bli med på dette eventyret?

Send en søknad til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og fortell gjerne litt om hvorfor du har lyst til å bli med til India. 
Det er begrenset med plasser, påmeldingfrist for valgfag "India" er 15.august 2017. 
Har du spørsmål? Gjerne ta kontakt pr mail!
Hilsen, Marieke (Internatleder) 
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Mer info om Jagriti Vihara finner du på www.jvv.no

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb