Karibien

I januar drar Paragliding - Karibien på linjetur til vakre Den Dominikanske Republikk. Plassene vi besøker er kjent for sine fine forhold og på denne årstiden er været meget bra for paragliding. På turen har vi med oss instruktører for å sørge for at sikkerheten ivaretas og du lærer deg å bli flinkere som pilot. Her blir det mye flyging og du kommer til å føle deg fri som en fugl. Dette blir et av skoleårets høydepunkter som gir minner for livet!

Vi tar fly til Santo Domingo der vi tar inn på hotell. Dagen etter reiser vi videre til en liten by som heter Jarabacoa. Byen er ikke preget av turisme, noe som gjør at vi får oppleve byen som den er. Vi bor på et koselig hotell på to- og tremannsrom og spiser på hotellet eller på restauranter i byen. Her serveres det selvsagt lokalmat noe som gjør turen enda mer spennende!

Skolen samarbeider med en lokal paraglidingskole. De stiller med godkjente instruktører og de er med oss under hele turen. Disse instruktørene/guiden er også de som kjører oss rundt i minibusser.

Så fort jetlagen har gitt seg bruker vi en dag til å øve i en slak bakke. Dette for å bli vant til klimaet og de lokale forhold. Når dette er gjort kjører vi til landingsplassen og etter det opp til start. Hvis været er på vår side (som det nesten alltid er i Karibien) kan vi ta en første sklitur ned til landingsplassen! Vi flyr over regnskog med masse dyreliv, noe som gjør turen enda mer spennende. Dagene etter fortsetter vi her og dere får mer opplæring, både teoretisk og praktisk. Vi flyr når været tillater det, men vi bruker også tid på å bli kjent med landet og ikke minst med de som bor der.

Vi legger inn noen dager med andre aktiviteter også, blant annet besøker vi noen spennende og kjente fosser der vi kan kjøle oss ned, vi skal på rafting og vi besøker en kaffefabrikk. Etter ca en uke bruker vi en dag på canyoning, en spennende og morsom aktivitet der en følger et elveløp med naturlige sklier og fossefall. På kvelden kjører vi videre til Cabarete. Dette er en liten kystby som er kjent for sine utmerkede forhold for kitesurfing og bølgesurfing. Her skal vi være i noen dager og dere skal få godkjent kurs i kitesurfing eller bølgesurfing. Alt dette med det blåe Karibiske havet, kritthvite strender og palmer som bakteppe. En uforglemmelig opplevelse som gir minner for livet.


Alle forholdene ligger til rette for at vi får flydd mye men også her er det sånn at været bestemmer mye av det vi gjør.

Turen går til et spennende land og dette kommer til å være et av de mange høydepunktene i skoleåret! 

 

 

 

 

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb