Fellestur til Nepal

I mars reiser vi med hele skolen til Nepal!

Et år på Seljord Folkehøgskule vil føre deg nærmere fjell- og kulturlandet Nepal som er kjent for verdens høyeste fjell, Mount Everest. Nepal er med sine 29 millioner innbyggere et av verdens fattigste land og er et av Norges hovedsamarbeidsland for utviklingsbistand. Etter en 10-årig borgerkrig og et nylig avviklet monarki, er det nå ny optimisme i Nepal.

Hele skolen reiser til Nepal i midten av mars for å oppleve dette fantastiske landet, blant annet gjennom møter med barn og ungdom i Kathmandu og ute på landsbygda. Vi skal også stifte bekjentskap med Nepals musikk- og håndverkstradisjoner, få prøvd oss på trekking og selvfølgelig oppleve Nepals mangesidige kultur.

En av elevene fra fjorårets elevkull uttalte følgende: ”Gjennom reisen til Nepal og alt arbeidet før og etter, har jeg nå mye mer enn før fått øynene opp for verden rundt meg, fått forsterket ønske om å bidra, og jeg stiller flere spørsmål til den delen av verden jeg kommer fra”. Mange elever har kommentarer og refleksjoner i samme retning. Nepal-turen var definitivt et av skoleårets høydepunkter og store måloppnåelse for skolen.

Vi samarbeider med den anerkjente barnerettighetsorganisasjonen CWIN (Child Workers in Nepal Concerned Centre), Nepal Music Center og Gurukul School of Theatre. Disse tre organisasjonene er en viktig garanti for at oppholdet vårt skal bli meningsfylt og relevant for oss som folkehøgskole.


Seljord Folkehøgskule støtter CWIN og organisasjonens barnehjem for foreldreløse barn som vi skal besøke og bli bedre kjent med. I løpet av skoleåret vil vi jobbe med Nepal som fellesprosjekt på tvers av linjefag og gjennomføre ulike solidaritetsaksjoner for å skaffe midler til CWIN og barnehjemmet.

Les mer om CWIN på www.cwin.org.np.

Klikk her for å lese hva tidligere elev Guro Holte har skrevet om turen.

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb