Kilimanjaro - Afrikas høyeste fjell


IMG_9554

Ekspedisjoslinja reiser til Tanzania for å bestige Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro 5895 moh, som reiser seg majestetisk opp fra de Afrikanske sletter. Turen, som vil gå oppover Machame-ruten, må forberedes med fokus på å holde seg frisk når luften blir tynnere og kroppen trenger å tilpasse seg. Vi fokuserer på hvilke forholdsregler vi må ta, og gjør vårt beste for å gjennomføre etter dette. Det er ingen enkel utfordring, men absolutt mulig for alle. Gjennom ruten får vi et fascinerende møte med naturen som endrer seg vesentlig dag for dag oppover fjellet. Å få oppleve soloppgangen på toppen av det gamle vulkanske krateret er noe man seint vil glemme, og en velfortjent belønning om man klatrer fjellet helt til topps. Det er ingen teknisk vanskelig topp, så utfordringen blir å holde seg så frisk og sterk som mulig.

Etter at vi kommer ned fra fjellet får vi også oppleve et par dagers safari i Ngorongoro nasjonalpark, som henger sammen med den mer kjente Serengeti-parken som grenser til Kenya. Er vi heldige får vi også oppleve de lokale Maasaiene, som utgjør den opprinnelige bosetningen i området. For enkelte vil kanskje møtet med Afrikas dyreliv og den Afrikanske kulturen gi en vel så sterk opplevelse som selve fjellbestigningen.

Ekspedisjonslinja reiser også på linjetur til Everest Basecamp i Himalaya, Nepal.

Se video av årets topptur til Afrikas tak her:

Og noen bilder av turen:

IMG_9076 IMG_0348

Bilde_1

IMG_9447

IMG_9544

 

 

Kom i kontakt med oss

Vi er glade og sosiale mennesker, ta gjerne kontakt. Følg oss i ulike kanaler, og få oppdateringer på siste nytt fra skolen. 

 

Seljord Folkehøgskule
Jakob Naadlandsveg 33, 3840 Seljord
Tlf: +47 35 05 80 40 / Fax: +47 35 05 80 41
E-post: kontor@seljord.fhs.no

Nettside levert av ArkitektumWeb