top of page
AdobeStock_167578161.jpeg

COUNTRY
musikk-produksjon og turné

Norges eneste countrylinje – et unikt og komplett tilbud for deg som elsker musikk, vil spille i band og turnere, lære å produsere musikk i studio og dra på studietur til Nashville!

Seljord er Norges ukronede countryhovedstad, og hvert år arrangeres Nordens største countryfestival her.

 

På Country – musikkproduksjon og turné kommer du tett på det profesjonelle livet. I Nashville samarbeider vi med produsenten til Brad Paisley, og du får være med å spille inn musikk i studioet hans. Du får komme bak kulissene og se hvordan Countryfestivalen arrangeres, og du får møte noen av landets beste musikere. Vi arrangerer workshops med artister og bransjefolk. Du får undervisning i samspill, låtskriving, nivåtilpasset musikkteori og innspilling og mixing i studio av profesjonelle musikere. Sammen med dine medelever blir du en del av et aktivt musikkmiljø, med fri tilgang til alle skolens fasiliteter det meste av døgnet!

Country tilbys både som helårs- og halvårskurs!

 

Skjekk ut halvårskurset her!

Country (2).heic
Country (1).jpeg
Country (4).heic
Musikk_1718_39.jpg

Om linja

Det ligger i navnet «Country – musikkproduksjon og turné» at vi drar ut for å spille. Vi spiller konserter i området og lenger unna. Vi drar på turné, hvor vi besøker andre folkehøgskoler, videregående skoler og konsertsteder. Vi deltar på jammer og open scene, og vi spiller selvsagt konserter på vår egen folkehøgskole. I løpet av skoleåret får du mye erfaring med å spille foran publikum! ​

 • Studietur til Nashville

 • Turné og konserter

 • Studioundervisning og musikkproduksjon

 • Låtskriving

 • Workshops med profesjonelle musikere

 • Bransjekunnskap

Flere tidligere elever fra musikklinjene ved Seljord Folkehøgskole har blitt profesjonelle musikere, så hit kan du komme dersom du ønsker å satse på musikken eller ha det som en hobby!

 

Når du – i tillegg den brede undervisningen og en innholdsrik linjetur til Nashville – legger til en folkehøgskole med et rikt og variert linje- og valgfagstilbud, så står du igjen med en av de mest allsidige og innholdsrike musikklinjene i landet. Her utvikler du deg som musiker – velkommen til Country – musikkproduksjon og turné!

Om lnja
AdobeStock_337992049.jpeg

Studietur til Nashville

Studietur

På flyplassen i Nashville blir man møtt med et skilt hvor det står «Welcome to Music City!». Og Nashville er virkelig også Music City over alle – med live musikk hvor enn man snur seg. Ingen andre steder er mer forbundet med country og alle dens undersjangre enn Nashville, og det er selvsagt nettopp derfor at vår studietur går nettopp hit. Her finner man The Grand Ole Opry, Country Music Hall of Fame, barer med live musikk ligger vegg i vegg (i vegg i vegg i vegg…), og byen oser av historie, nåtid og fremtid.

Studietur for linja

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7-10 dager

Country (2).jpeg
AdobeStock_247680749.jpeg
Side 12.heic
Side 8-3.JPG

Nashville er også kjent for sine mange musikkstudioer, og vi samarbeider med et av de aller beste: Station West, som er eid av Luke Wooten – produsent for Brad Paisley m.fl. (se https://stationwest.com). I forkant av vår studietur til Nashville øver vi så svetten renner, slik at vi er så godt forberedt som mulig når vi skal spille inn i Station West. Her får du muligheten til å jobbe med noen av de beste studiofolka i verden!

Vi går på konserter, sjekker ut musikklivet i byen og besøker museer. Det er også mulig å besøke Belmont University, som tilbyr en meget god musikkutdannelse.

Kort oppsummert: Vår studietur til Nashville er proppa med musikk, og reisen tar du sammen med noen av dine beste venner!

Du disponerer bandrom, øvingsrom og studio. Bandrommet er utstyrt med PA-anlegg, trommesett, el-piano m.m.. Her ligger alt til rette for å spille musikk. I studio får du opplæring i hvordan du gjør opptak og hvordan du mixer. Vi jobber med Logic Pro X. Musikken du produserer kan du bruke til hva du vil!

På skolen har vi også et auditorium med PA-anlegg og flygel, og en gymsal med scene og lysrigg. Her er det gøy å spille konserter!

seljord logo_hvit_transparent.png

PRIS HELÅRSKURSET

Kr 132.000

 • Instagram
IMG_1298.JPG
Pris

Linjelærer

Jon Doe

Kjetil.JPG

Kjetil Flatland

Linjelærer for Country

Musikkmannen Kjetil er saksofonist, vokalist og låtskriver, og har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Ved siden av jobben ved Seljord Folkehøgskule er han en aktiv musiker, og har erfaring fra prosjekter i både inn- og utland. Han har jobbet i Libanon, Sør-Afrika, Mosambik, Zimbabwe og Nepal – for å nevne noe. Han spiller konserter, og har gitt ut kritikerroste album i eget navn. Kjetil elsker å jobbe med musikk, og han finner stor glede og inspirasjon i å undervise unge voksne. Han har jobbet på Seljord Folkehøgskule i mange år, og brenner for å skape et godt folkehøgskoleår sammen med elevene! Med all sin erfaring fra prosjekter ulike steder i verden har han mye kunnskap om andre kulturer, i tillegg til at han også har mye kunnskap om vår egen kulturarv.
 

Når han ikke holder på med musikk på en eller annen måte, så er han en aktiv friluftsmann. Da går det gjerne i jakt eller fiske, og Kjetil mener selv at han ikke klarer å jobbe som musiker uten inspirasjonen han får i naturen. 

 • Hva forventer vi av deg?
  Vi ønsker at du bidrar til et positivt og inkluderende fellesskap, og at du er nysgjerrig og innstilt på å bli mer oppmerksom på verden rundt deg. Vi forventer oppmøte til undervisning, og at du er motivert for å jobbe med musikk. Musikkinteresse Eventyrlyst Åpenhet Ansvarlighet Engasjement Nysgjerrighet Samarbeidsvilje Raushet Positiv holdning til samarbeid og utfordringer Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen OBS! Du må ha gyldig pass og reiseforsikring, og du må være fylt 18 år.
 • Hvordan ser ukeplanen ut?
  Morgensamling for alle elevene Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker) Lørdagsseminar mange lørdager Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Utstyr
  Dette utstyret får du låne av skolen: musikk- og lydutstyr studio telt Dette utstyret må du stille med selv: eget instrument god backpackersekk turklær sovepose gyldig pass og reiseforsikring
 • Hvem passer linja for?
  Rythms of the World er band- og reiselinja for instrumentalister og vokalister. Kom med de forkunnskapene og ambisjonene du har - så tilrettelegger vi undervisningen for deg. Undervisningen er i stor grad praktisk og det er mye samarbeid på linja. Elevene på linja ønsker som regel å reise utenlands, det er derfor nødvendig med et gyldig pass og reiseforsikring. Våre forventninger til deg: Interesse for musikk. Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen. Positiv holdning til samarbeid og utfordringer. Du må ha gyldig pass og reiseforsikring for å kunne delta på studieturene til Rio og Balkan. Skolen har en del instrument, men vi baserer oss i utgangspunktet på at elevene har med egne instrumenter.
 • Kan jeg få støtte av lånekassen?
  Svaret er JA! Når du har fått tilbud om skoleplass og har takket ja til det kan du søke om lån hos lånekassen. Her får du et basislån på for hele året og hele 40 prosent av lånet kan bli stipend. ​ I midten av mai åpner Lånekassen for elektronisk søknad om lån og stipend. Siste frist for å søke er 15. november for hele skoleåret. Du må ha fått skoleplass før du søker. Når søknaden din er behandlet hos Lånekassen bekrefter vi til Lånekassen at at du har kommet til skolen og er elev ved skolen i skoleåret 2023-2024. Da skal pengene være på konto i løpet av få dager. ​ Hvordan søker du om stipend? Steg 1: Søk på linja Steg 2: Når du har fått plass, besøk linken under og fyll ut søknad til lånekassen. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på!
 • Hvordan tar vi opp elever?
  Vi starter opptak av elever 1.februar og fortsetter med opptak så lenge det er ledige plasser eller til skolestart. Vi svarer raskt på søknader og forespørsler. Har du ikke hørt noe fra oss innen en uke fra du sendte søknad/forespørsel kontakt oss på e-post eller ring oss på tlf. 35058040 og etterlys tilbakemelding. Merk deg at vi må ha komplett søknad dvs. med kopi av karakterutskrift/kompetansebevis før vi behandler søknaden.
Praktisk Infomason

Siste fra bloggen

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page