top of page
Musikk (43).jpg

MUSIKKREISEN

Reisen begynner når du går ut døra! Men hva med musikken – er den med på tur?

Musikkreisen på Seljord Folkehøgskule er musikklinja som tar musikken ut og verden inn! Samspill, kultur, natur, turer og reise er hverdagen vår, og passer for den musikkinteresserte som er nysgjerrig på verden i og utenfor seg selv.

BM i Nepal-7.jpg
Musikk (40).jpg
Musikk (23).jpg
Musikk (27).JPG

Om linja

Bli med på et år fylt med musikk og opplevelser, og vær med på å gjøre ditt folkehøgskoleår til det beste! På Musikkreisen blir du en del av et klassemiljø hvor alle brenner for de samme interessene som deg. Sammen spiller dere musikk, lager musikk, arrangerer konserter, reiser på hytteturer og planlegger deres egen linjetur. Dette året kommer du aldri til å glemme!

 • Samspill

 • Studio (vi jobber med Logic Pro X)

 • Musikkteori

 • Reiseplanlegging

 • Kulturreiser – nært og fjernt

 • Individuell oppfølging

 • Konsertforberedende/formidling

 • Konserter på og utenfor skolen

 • Sangskriving

Planlegging og gjennomføring av reiser er en del av linjeopplegget.

I løpet av skoleåret gjennomfører vi en til to større reiser, avhengig av hva og hvor vi bestemmer oss for å dra. Reisen er nemlig ikke fastlagt på forhånd, men blir planlagt i samarbeid mellom elever og lærere. Hvor skal vi dra? Hvorfor skal vi dra dit? Hva ønsker vi å få ut av reisen? Som elev på Musikkreisen lærer du hvordan du kan planlegge meningsfulle og innholdsrike reiser både nært og fjernt. Les videre, og se hva tidligere elevkull har gjort under overskriften «Studietur for linja»!

For deg som

 • vil lære mer om egen og andres kultur og musikk

 • vil spille og utøve musikk

 • vil ha opplevelser

 • vil skape gode minner

 • vil være en del av og bidra til et positivt fellesskap

 • vil produsere egen musikk

 • ønsker personlig utvikling

Om linja
Studietur

Det ligger i linjenavnet, vi er mye på tur!

Vi reiser kort og vi reiser langt, vi tenker stort og vi tenker smått. Turene byr på de store- og de små opplevelsene, og noen ganger kan man få de virkelig store opplevelsene der man minst venter det. Musikken har vi alltid med oss, og vi fokuserer mye på å få et godt miljø i klassen. Det trenger vi for å bli godt kjent i løpet av skoleåret!  

Studietur for linja

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Seljord Folkehøgskule og deres ansatte har kontakter rundt omkring i verden, og kan skreddersy kvalitetsreiser med høyt faglig innhold. Denne kompetansen er verdifull for elevene på Musikkreisen, som utfordres på å lage sin egen reise!

 

Med tilmålt tid og budsjett er utfordringen: Hvor skal vi dra? Hvorfor skal vi dra dit? Hva skal vi gjøre? Hva slags type reise skal vi på? I samarbeid med medelevene og skolens ansatte får du muligheten til å være med på å skreddersy en reise for linja, og du får verdifull erfaring og kunnskap, som du kan ta med deg videre i livet!

al5JPtpU.jpeg
ARt5kkqg.jpeg
2Fd2OntA.jpeg
Sfsvxj-I.jpeg

Eksempler på tidligere reiser

Nepal

En kulturreise til fjellandet Nepal, hvor vi har opplevd storbykaoset og det fredelige livet på landsbygda. Ved foten av noen av verdens høyeste fjell har Musikkreisen vært med på innhøsting av ris med håndkraft og okser, vi har hatt kulturelle workshops med barn og ungdom, og vi har besøkt og blitt kjent med organisasjonen CWIN (Child Workers In Nepal), som Seljord Folkehøgskule støtter gjennom sitt solidaritetsarbeid.

 

Oman

En reise til det fredelige og velstående gulflandet Oman. Ørken, fjell, varme elver å bade i, gammel historie, arabisk kultur og sin egen form for Islam preger dette sultanatet helt sør på den arabiske halvøy. Musikkreisen leide bil og opplevde Oman i 2021.

 

USA

1) New York

The Big Apple er et eldorado for musikkelskere, og alt fra de største til de minste artistene er å finne i New York. Vi har vært i New York flere ganger, hvor vi har vært på konserter, besøkt relevante utdanningsinstitusjoner og følt verdens mest kjente storby på pulsen.

 

2) Nashville - New Orleans

Nashville er verdens countryhovedstad, men her finner man mye annet også. Byen er musikk, og er absolutt verdt et besøk for de som interesserer seg for faget. I Nashville har vi hørt

verdensstjerner og helt ukjente artister som håper å bli oppdaga på Open Mic. Vi har vært på museer, i studio, og vi har besøkt flere av byens mange musikkbarer i gata Broadway.

To ganger tidligere har Musikkreisen leid bil i Nashville, og tatt turen videre til New Orleans. Byen forbindes med jazz, og kulturforskjellen mellom de to byene er enorm, selv om ikke avstanden er så altfor stor. New Orleans har en særegen, franskinspirert byggestil, og ligger helt sør i USA. Det er ikke uten grunn at folk ikke får nok av denne byen!

 

Balkan

I 2022 backpacket vi på Balkan, med utgangspunkt fra Nord-Makedonia. Selv om Balkan ikke ligger så altfor langt unna er kulturforskjellen stor. I det sørøstlige hjørnet av Europa står religionen sterkt i hverdagsbildet, og ortodokse kristne, katolikker og muslimer lever side om side. Flere av landene i regionen er kjent for sin særegne folkemusikk, med skeive taktarter og heftig tonalitet. I tillegg til Nord-Makedonia besøkte vi Hellas, Albania og Kosovo, og fikk se og oppleve likheter og ulikheter mellom landene. Et fantastisk spennende område, som varmt kan anbefales som destinasjon.

 

Interrail i Europa

Et mer miljøvennlig og billigere alternativ til reise er å reise med tog. Reiseformen tar deg midt inn i Europas største byer. Europa er og har vært ledene for musikktradisjonen vi står i, og for musikkelskere byr byer som Berlin, Praha, Wien og Paris på enestående opplevelser. Kulturhistorien synes over alt, og musikken lever på store og små konsertarenaer. Interrail er noe alle bør oppleve!

AdobeStock_107414986.jpeg

Linjelærer

Jon Doe

Kjetil.JPG

Kjetil Flatland

Lærer for Country og Musikkreisen

Kjetil har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han spiller saksofon, piano, synger og komponerer, og jobber som freelance musiker. Han har spilt i inn og utland. De senere årene har han vært mest aktiv med sine egne prosjekter, og han har bl.a. gitt ut musikk under eget navn.

 

Han har bred erfaring fra kulturarbeid fra mange land, som Nepal, India, Libanon og sørlige land i Afrika. Han er også en ivrig friluftsmann gjennom hele året, og elsker å ta med seg linja ut på diverse turer og opplegg! Sjekk gjerne ut hans hjemmeside dersom du vil vite mer: www.kjetilflatland.no, og send han en mail dersom du har spørsmål om linja!

 • Hva forventer vi av deg?
  Vi ønsker at du bidrar til et positivt og inkluderende fellesskap, og at du er nysgjerrig og innstilt på å bli mer oppmerksom på verden rundt deg. Vi forventer oppmøte til undervisning, og at du er motivert for å jobbe med musikk. Musikkinteresse Eventyrlyst Åpenhet Ansvarlighet Engasjement Nysgjerrighet Samarbeidsvilje Raushet Positiv holdning til samarbeid og utfordringer Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen OBS! Du må ha gyldig pass og reiseforsikring, og du må være fylt 18 år.
 • Hvordan ser ukeplanen ut?
  Morgensamling for alle elevene Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker) Lørdagsseminar mange lørdager Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Utstyr
  Dette utstyret får du låne av skolen: musikk- og lydutstyr studio telt Dette utstyret må du stille med selv: eget instrument god backpackersekk turklær sovepose gyldig pass og reiseforsikring
 • Hvem passer linja for?
  Rythms of the World er band- og reiselinja for instrumentalister og vokalister. Kom med de forkunnskapene og ambisjonene du har - så tilrettelegger vi undervisningen for deg. Undervisningen er i stor grad praktisk og det er mye samarbeid på linja. Elevene på linja ønsker som regel å reise utenlands, det er derfor nødvendig med et gyldig pass og reiseforsikring. Våre forventninger til deg: Interesse for musikk. Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen. Positiv holdning til samarbeid og utfordringer. Du må ha gyldig pass og reiseforsikring for å kunne delta på studieturene til Rio og Balkan. Skolen har en del instrument, men vi baserer oss i utgangspunktet på at elevene har med egne instrumenter.
 • Kan jeg få støtte av lånekassen?
  Svaret er JA! Når du har fått tilbud om skoleplass og har takket ja til det kan du søke om lån hos lånekassen. Her får du et basislån på for hele året og hele 40 prosent av lånet kan bli stipend. ​ I midten av mai åpner Lånekassen for elektronisk søknad om lån og stipend. Siste frist for å søke er 15. november for hele skoleåret. Du må ha fått skoleplass før du søker. Når søknaden din er behandlet hos Lånekassen bekrefter vi til Lånekassen at at du har kommet til skolen og er elev ved skolen i skoleåret 2023-2024. Da skal pengene være på konto i løpet av få dager. ​ Hvordan søker du om stipend? Steg 1: Søk på linja Steg 2: Når du har fått plass, besøk linken under og fyll ut søknad til lånekassen. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på!
 • Hvordan tar vi opp elever?
  Vi starter opptak av elever 1.februar og fortsetter med opptak så lenge det er ledige plasser eller til skolestart. Vi svarer raskt på søknader og forespørsler. Har du ikke hørt noe fra oss innen en uke fra du sendte søknad/forespørsel kontakt oss på e-post eller ring oss på tlf. 35058040 og etterlys tilbakemelding. Merk deg at vi må ha komplett søknad dvs. med kopi av karakterutskrift/kompetansebevis før vi behandler søknaden.
Pris
Prakisk info

Siste fra bloggen

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page