top of page

Paragliding Ekstremsport: 141 Flyturer på 10 dager!

Nå har vi på Paragliding-Ekstremsport linja akkurat kommet tilbake til skolen igjen etter en superfin tur til den Dominikanske Republikk. Der har vi vært i litt over to uker og vi har hatt det knallbra! Etter juleferien var det pakking, klargjøring og siste gjennomgang av turen. Tidligere i skoleåret har vi lært mye om landet vi skulle til og vi gledet oss masse! Etter en lang flytur via Paris ankom vi Santo Domingo


Det første som slo oss var temperaturen. God norsk sommertemperatur midt i januar er ikke feil! Med egen buss ble vi kjørt til overnattingsplassen i fjellbyen Jarabacoa, midt i landet. Her ligger alt til rette for magisk paragliding og det ble det!

Etter en dag med aklimatisering og øving dro vi opp på fjellet. Superfin utsikt og perfekte vindforhold gjorde at alle gledet seg til å fly! En etter en fløy elevene ned og stemningen på landing var på topp.

De dagene deretter ble det masse, masse flyging, kun avbrutt av lunsj, middag og litt søvn.Vi har også vært på rafting, canyoning, sett fine fosser, besøkte en kaffefabrikk for å se hvordan kaffe blir laget og kjørte offroad buggy i fjellene. Egentid til å lese en bok ved bassenget ble det også. I løpet av 10 dager fløy vi hele 141 flyturer tilsammen!Så reiste vi til kysten. Palmer, hvit strand og blått hav ble bakgrunnen for noen fantastiske dager med kiteboarding, surfing, riding, volleyball og mye annen moro. Tiden gikk alt for fort og plutselig måtte vi tilbake til Norge igjen. Vi kunne godt ha vært der lengre, samtidig var det godt å komme hjem igjen til egen seng, rent drikkevann, frisk fjelluft og mindre tuting i trafikken


For en tur det har vært! Elev Mariann oppsummerer det sånn: «På 14 dager har vi opplevd mye, sett mye, gjort mye og vi drar nå alle sammen litt betutta hjem fordi vi kunne godt ha vært her 14 dager til. Lange dager har det vært med flyging, rafting, buggy kjøring, canyoning, surfing, kitesurfing, ridning, morgenjogg og kveldsbad. PG-gjengen har aldri vært mer sammensveiset enn nå. Vi har blitt veldig glad i landet og folket som bor her og det virker som at det har vært gjensidig hele veien. Saludos Republica Dominicana!

Comments


bottom of page