top of page
Skolen (1).jpg

ANSATTE

Administrasjonen 

Kristine Rønning - Rektor.jpg

Kristine Rønning | Rektor 

Kristine er vår rektor. En utflytta nordlending med bostedsadresse i Rauland/Vinje. Kristine har lang pedagogisk og administrativ erfaring fra en rekke ulike skoleslag. Hun har både leder-, musikk– og kulturfaglig utdanning med bl.a. en master i tradisjonskunst fra Rauland/Universitetet i Sørøst-Norge. Kristine er glad i gå på fjelltur, er norgesmester i seljefløyte og er utpreget sosial.

Bendic Poppe - Ass rektor.jpg

Bendic Poppe | Assisterende Rektor 

Bendic var elev på Seljord Folkehøgskule på 90-tallet, og har siden tatt utdannelse innen både design og idrett. Han har jobbet som lærer og skoleleder i 16 år.

Bendic er en allsidig mann som er glad i jakt fiske og brettsport. Han liker seg godt på kjøkkenet, og aller best trives han når han kan tilberede noe selvfanget. Han er fuglejeger og gordonsetter-eier, og fisker helst med fluestang på fjellet.

Selv om mye av jobben må gjøres på kontoret sier han sjelden nei om noen inviterer til tur han med elever og kollegaer.

Marieke Nieuwenhuize kontorleder.jpg

Marieke Nieuwenhuize | Kontorleder

Marieke er vår kontorleder. Når du tar kontakt med skolen er det sikkert hun som svarer deg. Marieke har utdanning i økonomi og administrasjon. Hun tar hånd om skolens økonomi og har oversikt over det meste som skjer på skolen. Hun har også ansvar for å registrere elevsøknader og svarer på alle henvendelser til skolen.

Gjennom året hjelper hun gjerne elever med alt fra Lånekasse til veiledning om personlig økonomi.
Er det noe du lurer på når det handler om økonomi, skoledrift eller skolebevis? Ta kontakt med Marieke så hjelper hun deg gjerne!

 

Marit Lien Homme - Internatleder.jpg

Marit Lien Homme | Internatleder

Marit har musikk hovedfag fra Universitetet i Trondheim. Hun har vært kordirigent for studentkor, mannskor og lokale sangkor. Marit synger, spiller trekkspill og dirigerer skolens to kor. Hun er god til å organisere og har ofte full kontroll på planer og organisering. Ved siden av det musiske er Marit glad i å arbeide med hendene. Hun leder ofte populære valgfag som strikking og skinnfell. Marit er en rolig sørlending med godt humør og en fantastisk innstilling om at alt ordner seg. Hun vil det beste for elevene og engasjerer seg i å få alle til å synge det beste de kan gjennom god teknikk og øving. Marit kan du spørre om det meste innen både musikk og håndarbeid. Er du ekstra ivrig skal du ikke se bort fra at du får lov å strikke og synge samtidig.

Lærere

_D851455 copy.jpg

Roar A. Klever Bøye | Musikal Broadway

Roar har hovedfag i musikk fra Institutt for musikk og teater ved Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv som bruksmusiker og teaterinstruktør i mange år. Han komponerer musikk til teater og mindre grupper, spiller piano og gitar. Han har også skrevet flere manus for musikkteater og diverse spel. Roar er hovedansvarlig for skolens store og små teaterproduksjoner. Han er en av hovedmennene bak Telemark Musikkteater, og har instruert nærmere 70 forestillinger siden 1995 deriblant 10 utendørs musikkspel og musikaler som Hair og West Side Story. 

  • Spotify
  • Instagram
  • Facebook
Kjetil.JPG

Kjetil Flatland | Country og Rhythms of the World

Kjetil har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han spiller saksofon, piano, synger og komponerer, og jobber som freelance musiker. Han har spilt i inn- og utland. De senere årene har han vært mest aktiv med sine egne prosjekter, og han har bl.a. gitt ut musikk under eget navn. Han har bred erfaring fra kulturarbeid fra mange land, som Nepal, India, Libanon og sørlige land i Afrika. Han er også en ivrig friluftsmann gjennom hele året, og elsker å ta med seg linja ut på diverse turer og opplegg!
Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål om linja!

Asbjørn Sekse - Backpacker Multisport.jpg

Asbjørn Sekse | Backpacker Multisport og Ekspedisjon

Asbjørn har utdanning fra Høgskulen i Telemark med fordypning innen samfunns- og friluftslivsfag. Han har i tillegg bakgrunn fra forsvaret. Jakt og fiskeerfaring har han blant annet fra utallige turer på Hardangervidda. Han driver ellers med varierte aktiviteter som skikjøring, ballsport, naturfotografering og paragliding. Prøv gjerne å slå Asbjørn i ping-pong eller sjakk!

Corné Nieuwenhuize - Paragliding og Ekst

Corne Nieuwenhuize | Ekstremsport på Reisefot

Corné er linjelærer på Ekstremsport på Reisefot. Han arbeidet som politi i Nederland før han flyttet til Norge. Han er lidenskapelig opptatt av paragliding, hoppe i fallskjerm, moutainbiking og trening og er ofte å finne ute i naturen.
Han liker seg best oppe i lufta, er derfor paraglidinginstruktør og har den høyeste sertifisering som du kan ha innen faget.

Han er også en spreking som organiserer spinningtimene for elevene i Seljords nye treningssenter «Sterke-Nils».
I tillegg er han valgfaglærer for idrett/friluftsliv, ski og idrett, og video/GoPro.

Micha red 1x1.jpg

Micha Rotfuchs | Paragliding Ekstremsport 

Micha ser på seg selv som en livsnyter. Han liker å prøve nye ting og engasjerer seg for paragliding, fjellturer, vintersport og å se andre mestre nye ting. Han har utdanning fra Høgskolen i Volda, der han skrev bachelor i friluftsliv og han har mange av sine beste opplevelser i og rundt natur. Micha er også glad i å lage, reparere og finne opp nye og bedre løsninger på ting. Om det ikke kan repareres kan det iallfall forbedres! Han har derfor i tillegg tatt et årsstudium med kunst og håndverk i Bergen. Micha gikk selv som elev, og senere som stipendiat på Seljord Folkehøgskule og har siden vært bitt av paraglider-basillen. Han har den høyeste sertifiseringen innen paragliding. Ifølge Micha er det svært lite som slår følelsen man får av å henge dinglende 1.000 meter over bakken med gode venner!

micha@seljord.fhs.no

Linnea Bang-Madsen - Grønnmote2.jpg

Linnea Bang-Madsen | Dungeons & Dragons, Tekstil og trad. håndverk, Viking

Linnea jobber på Dungeons & Dragons, Tekstil og trad. håndverk og som hjelpelærer på Vikinglinjen med fokus på tekstilhåndverk. Er utdannet som preparator med fugler som spesialfelt. Linnea syns det er fantastisk å gå i dybden på det brede spekteret av spennende håndverk som finnes med røtter helt tilbake i oldtiden. Hun blir stadig imponert over kunnskap og ferdigheter håndverkere har hatt opp gjennom tidene. Hun setter stort fokus på at folk lærer seg å kunne selv og å holde gamle håndverk i live. Fritiden går med til å spinne, veve, sy, plantefarge, samt å arbeide med en masse forskjellige håndverk, også det å være ute i naturen og finne inspirasjon, se på fugler, dyrke egne grønnsaker i kjøkkenhagen og ta en liten snakk med hønene.

  • Instagram
Jeppe Garly - Viking.jpg

Jeppe Nordmann Garly | Viking

Jeppe er vår vikinglærer. Han har tatt turen fra Danmark for å spre sine kunnskaper om vikingtid og vikingkultur. Han brenner for å bruke sine kloke hender til å forme gjenstander fra vikingtiden. Jeppe har mye kunnskap innen arkeologi og stor kompetanse innen å rekonstruere gjenstander fra vikingtiden. Han er en godt kjent håndverker i skandinaviske viking re-enactment og «levende historie»-miljøene. I mange år har han arrangert og deltatt i forskjellige vikingmarkeder og arrangementer. Han har tidligere vært leder for «Vikingegruppen Lindholm Høje», som er en av de største i Danmark. Han er i åresvis mye brukt til seminarer og forelesninger om vikingtemaer. Hans filosofi går ut på å lære historien gjennom hendene. Denne håndgripelige tilnærmingen er utgangspunktet for læringen på Vikinglinja. Når han ikke jobber som vikinglærer er han sikkert å finne i et museum eller på et eller annet vikingmarked. Som lærer finner du ham gjerne i smia eller på Verkstaden.

Kjøkken og vaktmester

Reinhold Krager - Kjøkkensjef.jpg

Reinhold Kager | Kokk og kjøkkensjef

Reinhold er vår dyktige kjøkkensjef. Han lager god, smakfull og sunn mat, og har en høy stjerne hos elevene. På fritiden er han også en dyktig fotograf.

Marie Teigen - Kokk.jpg

Marie Teigen | Kokk 

Marie er en trivelig person å møte i hverdagen. Hun er kokk og lager deilig mat. Hun hjelper også gjerne til om vi trenger vaffelrøre for å gjøre hverdagen til elevene enda bedre.

Britt Åfrid Brendøymoen - kokk.jpg

Britt-Åfrid Brendøymoen | Kokk og renhold

Britt-Åfrid Brendøymoen er utdannet institusjonskokk. Hun har i hele sitt yrkesliv arbeidet på storkjøkken. Hun er dessuten spesialist i baking. 

Franco Battaglia - Vaktmester.jpg

Franco Battaglia | Vaktmester

Franco trives veldig godt med jobben for Seljord Folkehøgskule. Han holder orden og fikser stort og smått på skolens område, både inne og ute. På fritiden liker han å skru på biler. Andre hobbyer er å lese, gå tur og lage mat. Han er gift, kommer fra Tyskland, og bor nå i Flatdal.

Prem.JPG

Premvadee Nordal | Renholder

Prem er en hyggelig dame som ofte er å finne på kjøkkenet. Hun gjør en fin jobb både med mat og renhold.

bottom of page