top of page

Linjeuke på Vestlandet

Backpacker – Multisport har hatt sin første linjeuke. Vi valgte å dra til det majestetiske Vestlandet. Der hadde vi planlagt en tur med opplevelser ut i naturen og forskjellige sportsgrener. Slik ble det!


Vi dro fra skolen og kjørte gjennom flott nasjonalromantisk natur på veien. Da vi var fremme ved Hardangerfjorden tok vi losji på hytta til linjelærer Asbjørn. Der pakket vi ut og hytta ble vår “base-camp” for uka.


Dagen etter dro vi opp til Fanaråken Nasjonalpark hvor vi lærte oss å gå på isbre. Vi var heldige å få med oss studenter fra USN som studerer friluftsliv som guider. De lærte oss først det viktige og seriøse med isbre. Deretter startet vi koseturen på blåisen. Til alles glede fikk vi tid til å prøve oss på isklatring inne i noen av de dype sprekkene. Det ble en lærerik og artig dag midt i en rå natur.


Tredje dag var det både historie, og klatring på agendaen. Vi startet med å kjøre til Tyssedal industrimuseum hvor vi lærte om det norske industrieventyret. Når vi var mette på kunnskap startet vi å klatre Via Ferrata ruten som følger de hundre år gamle vasskraftrørene opp fjellveggen. Det ble en luftig tur med nydelige omgivelser!


Dagen etter ville vi virkelig føle essensen av multisport. Da dro vi til Voss. Første aktivitet ble vindtunnel. Det var en luftig opplevelse, med ikke minst en del artige grimaser på bildene!


Etter dette valgte vi bokstavelig talt å følge strømmen og rafte. Actionfylt og spennende er stikkordene på den opplevelsen. Det ble knall, og det ble fall! For en dag!


Som en avslutning på linjeuken så tenkte vi det var passelig å oppleve den beryktede Trolltunga. Siden vi skulle hjem til Seljord samme dag så måtte vi stå opp tidlig. På morgenen var det ikke så mye engasjement i lufta, men med en gang vi startet å gå så fikk alle en gylden energi. Den storslåtte naturen gjorde noe med oss alle og vi nøt turen sammen. Og sammen var vi. Alle som en kom seg opp. Og tilbake!Etter en så innholdsrik uke er vi alle sammen slitne, men samtidig glad for å ha opplevd så mye sammen. Om vi ikke kunne bli kalt en sammensveiset gruppe før turen så kan du hvertfall kalle oss det nå! Tusen, tusen takk for turen!


På Trolltunga!


Tekst og bilder: Joakim Kirksæther

Comments


bottom of page