top of page

MUSIKAL
BROADWAY

Nærmere 500 talentfulle elever har fått skinne på Musikal - Broadway, og mange av dem har nå etablert seg som strålende artister, inkludert utrolige Anna Lisa Kumoji, kjent for sin imponerende opptreden i produksjoner som Sister Act og Moulin Rouge. Nå er det din tur til å skinne!

Musikallinja er dedikert til å utforske den magiske verdenen av musikal, sang, musikkteater, dans og spektakulære show full av farger. Her får du en eksepsjonell mulighet til å utvide dine kunnskaper og prøve deg på alle disse kunstformene. Et av høydepunktene er en reise for å suge til seg inspirasjonen fra Broadway i New York, hvor vi har et nært samarbeid med toppartister fra «Musikalenes vugge».

På linja legger vi stor vekt på stemmebruk, ensemblesang og grundig innstudering av rolletolkning. I tillegg tilbyr vi intensiv undervisning i jazz- og musikaldans. Gjennom vårt arbeid med drama, rolletolkning og regiprøver, skaper vi sammen uforglemmelige show basert på både kjente og mindre kjente musikaler. VI tilpasser roller til deg og dine talent. Å oppleve den magiske følelsen av å motta hyllest fra et begeistret publikum er en opplevelse uten sidestykke! Det er nå din sjanse til å bli en del av dette fantastiske fellesskapet og følge din lidenskap for musikal og scenekunst.

Musikal tilbys også som halvårskurs høsten 2024.

Skjekk ut Musikkteater West End!

Broadway2020-12.jpg
0B661336-2EA5-4D47-A0BB-00736DAF4CF2.JPG
CFD1D251-8E50-4461-9A2F-6500754CFDC0.JPG
237B29EA-C437-4ADA-9455-1F8826F3ADDE.JPG

Om linja

Linjefaget Musikal inneholder en kombinasjon av tre fag: sang, musikkteater og dans. På timeplanen ligger hovedvekten på sang og musikaldans. Drama ligger under alt vi driver med. I både sang og dansetimene jobbes det med karakter, undertekst, formidling og andre teaterrelaterte begreper. Det meste vi jobber med kanaliseres gjennom en scenisk teatralsk uttrykksform. Musikal handler om å fortelle historier.

 • Sang, solo og ensemble

 • Musikkteater

 • Formidling

 • Bli trygg på en scene

 • Lage fargesprakende musikalshow

 • Musikaldans

 • Jobbe med kostymer, teatersminke, lys og scene

Sanginstruksjonen skjer individuelt og i grupper (Masterclass) ledet av dyktige fagpersoner. Alle velger seg soloprosjekt i løpet av året. Vi jobber masse med sang og dans. Likevel ligger det formidling og historiefortelling i bunn av det meste vi sysler med. Sangen og dansen er midler til å formidle noe mer, en handling, en følelse, en stemning, en konflikt… Her kommer drama inn.

Om lnja
Side 9 Evan Hansen.JPG

Det finnes utrolig mye spennende og forskjellig musikalmusikk i mange musikalske stilarter. Vi forsøker å speile denne bredden. Miss Saigon, Grease og Les Miserables er like aktuelle som nyere show som Dear Evan Hansen, Hadestown eller Frozen. Som musikalelev blir du kjent med hvilken skattekiste musikaler er. Du vil også utvikle forståelse for å formidle historiene, spenningen og dramatikken bak sangene.

Linjetur til New York!

Studietur

Vi reiser på en fantastisk linjetur til Broadway (New York). Der har vi et rikt faglig opplegg. Vi har musikal-workshops med fagpersoner i både musikkteater og musikaldans. Bedre kompetanse på musikal finnes ikke. Det opplever vi også når vi går og ser musikaler med de beste musikalstjernene i verden. Se de beste musikalene med andre entusiaster og musikalnerder.

Studietur for linja

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

12EF1B27-1640-4369-AFC6-05C03907F371.JPG
Broadway2020-23.jpg
galleri_musikal-1.jpg
D4FDB3C0-11A3-4E90-847F-D55989E7B980.JPG

Den moderne musikalen oppstod i stor grad i teatrene rundt Times Square og gaten Broadway. Her ligger det tett i tett med teatre. De fleste av disse viser musikaler, nye og gamle. Kvaliteten slår ut det meste i verden, rett og slett fordi det er her vi finner de beste musikalartistene, produsentene, koreografene, regissørene, og teaterteknikerne for den del. Vi kan ikke unngå å bli inspirert her. Som en del av opplegget treffer vi topp folk som jobber her og deler sine kunnskaper med oss. Gøy å erfare at stjerner fra forestillinger som Wicked, Frozen eller Dear Evan Hansen, er vanlige hyggelige folk som liker å ha oss på besøk.

seljord logo_hvit_transparent.png

PRIS HELÅRSKURSET

Kr 139.000

 • Instagram
 • Facebook
 • TikTok
Musikal (22).jpg
Pris

Linjelærer

Jon Doe

_D851455 copy.jpg

Roar A. Klever Bøye

Linjelærer Musikal Broadway

Hva Roar ikke vet om musikaler og musikkteater er nesten ikke verdt å vite. Han har hovedfag i musikk fra Institutt for musikk og teater ved Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv som bruksmusiker og teaterinstruktør i mange år. Han komponerer musikk til teater og spel, spiller piano og gitar. Han har også skrevet flere musikkmanus inklusive Huldresølvet og Alice i Eventyrland . Roar er hovedansvarlig for skolens store og små teaterproduksjoner. Han er en av hovedmennene bak Telemark Musikkteater, og har instruert nærmere 70 forestillinger siden 1995 deriblant 10 utendørs musikkspel og musikaler som Hair og West Side Story . 

 • Hva forventer vi av deg?
  Vi ønsker at du bidrar til et positivt og inkluderende fellesskap, og at du er nysgjerrig og innstilt på å bli mer oppmerksom på verden rundt deg. Vi forventer oppmøte til undervisning, og at du er motivert for å jobbe med musikk. Musikkinteresse Eventyrlyst Åpenhet Ansvarlighet Engasjement Nysgjerrighet Samarbeidsvilje Raushet Positiv holdning til samarbeid og utfordringer Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen OBS! Du må ha gyldig pass og reiseforsikring, og du må være fylt 18 år.
 • Hvordan ser ukeplanen ut?
  Morgensamling for alle elevene Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker) Lørdagsseminar mange lørdager Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Utstyr
  Dette utstyret får du låne av skolen: musikk- og lydutstyr studio telt Dette utstyret må du stille med selv: eget instrument god backpackersekk turklær sovepose gyldig pass og reiseforsikring
 • Hvem passer linja for?
  Rythms of the World er band- og reiselinja for instrumentalister og vokalister. Kom med de forkunnskapene og ambisjonene du har - så tilrettelegger vi undervisningen for deg. Undervisningen er i stor grad praktisk og det er mye samarbeid på linja. Elevene på linja ønsker som regel å reise utenlands, det er derfor nødvendig med et gyldig pass og reiseforsikring. Våre forventninger til deg: Interesse for musikk. Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen. Positiv holdning til samarbeid og utfordringer. Du må ha gyldig pass og reiseforsikring for å kunne delta på studieturene til Rio og Balkan. Skolen har en del instrument, men vi baserer oss i utgangspunktet på at elevene har med egne instrumenter.
 • Kan jeg få støtte av lånekassen?
  Svaret er JA! Når du har fått tilbud om skoleplass og har takket ja til det kan du søke om lån hos lånekassen. Her får du et basislån på for hele året og hele 40 prosent av lånet kan bli stipend. ​ I midten av mai åpner Lånekassen for elektronisk søknad om lån og stipend. Siste frist for å søke er 15. november for hele skoleåret. Du må ha fått skoleplass før du søker. Når søknaden din er behandlet hos Lånekassen bekrefter vi til Lånekassen at at du har kommet til skolen og er elev ved skolen i skoleåret 2023-2024. Da skal pengene være på konto i løpet av få dager. ​ Hvordan søker du om stipend? Steg 1: Søk på linja Steg 2: Når du har fått plass, besøk linken under og fyll ut søknad til lånekassen. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på!
 • Hvordan tar vi opp elever?
  Vi starter opptak av elever 1.februar og fortsetter med opptak så lenge det er ledige plasser eller til skolestart. Vi svarer raskt på søknader og forespørsler. Har du ikke hørt noe fra oss innen en uke fra du sendte søknad/forespørsel kontakt oss på e-post eller ring oss på tlf. 35058040 og etterlys tilbakemelding. Merk deg at vi må ha komplett søknad dvs. med kopi av karakterutskrift/kompetansebevis før vi behandler søknaden.
Praktisk Infomason
bottom of page