top of page
Side 9 Evan Hansen.JPG

MUSIKAL
BROADWAY

Musikal, sang, musikkteater, dans og show. På musikallinja får du mulighet til å lære mer og prøve deg på alt dette. I tillegg henter vi inspirasjon på Broadway (New York). Du får jobbe med stemmebruk, kor og vokalinnstudering, og gjennom året får du også dansetimer i jazz/musikaldans. I tillegg jobber vi med drama, rolletolkning og regiprøver. Sammen lager vi fargesprakende show basert på kjente og ukjente musikaler.

Broadway2020-12.jpg
galleri_musikal-12.jpg
galleri_musikal-18.jpg
Broadway2020-3.jpg

Om linja

Linjefaget Musikal inneholder en kombinasjon av tre fag: sang, musikkteater og dans. På timeplanen ligger hovedvekten på sang og musikaldans. Drama ligger under alt vi driver med. I både sang og dansetimene jobbes det med karakter, undertekst, formidling og andre teaterrelaterte begreper. Det meste vi jobber med kanaliseres gjennom en scenisk teatralsk uttrykksform. Musikal handler om å fortelle historier.

  • Sang, solo og ensemble

  • Musikkteater

  • Formidling

  • Bli trygg på en scene

  • Lage fargesprakende musikalshow

  • Musikaldans

  • Jobbe med kostymer, teatersminke, lys og scene

Sanginstruksjonen skjer individuelt og i grupper (Masterclass) ledet av dyktige fagpersoner. Alle velger seg soloprosjekt i løpet av året. Vi jobber masse med sang og dans. Likevel ligger det formidling og historiefortelling i bunn av det meste vi sysler med. Sangen og dansen er midler til å formidle noe mer, en handling, en følelse, en stemning, en konflikt… Her kommer drama inn.

Om lnja
seljord.fhs_.no32FBv17-83.jpg

Det finnes utrolig mye spennende og forskjellig musikalmusikk i mange musikalske stilarter. Vi forsøker å speile denne bredden. Hair, Grease og Les Miserables er like aktuelle som nyere show som Dear Evan Hansen, Hadestown eller Frozen. Som musikalelev blir du kjent med hvilken skattekiste musikaler er. Du vil også utvikle forståelse for å formidle historiene, spenningen og dramatikken bak sangene.

AdobeStock_332261113772_Editorial_Use_Only.jpeg

Linjetur til New York!

Studietur

Vi reiser på en fantastisk linjetur til Broadway (New York). Der har vi et rikt faglig opplegg. Vi har musikal-workshops med fagpersoner i både musikkteater og musikaldans. Bedre kompetanse på musikal finnes ikke. Det opplever vi også når vi går og ser musikaler med de beste musikalstjernene i verden. Se de beste musikalene med andre entusiaster og musikalnerder.

Studietur for linja

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

galleri_musikal-3.jpg
Broadway2020-23.jpg
galleri_musikal-1.jpg
kostymeprove-6.jpg

Den moderne musikalen oppstod i stor grad i teatrene rundt Times Square og gaten Broadway. Her ligger det tett i tett med teatre. De fleste av disse viser musikaler, nye og gamle. Kvaliteten slår ut det meste i verden, rett og slett fordi det er her vi finner de beste musikalartistene, produsentene, koreografene, regissørene, og teaterteknikerne for den del. Vi kan ikke unngå å bli inspirert her. Som en del av opplegget treffer vi topp folk som jobber her og deler sine kunnskaper med oss. Gøy å erfare at stjerner fra forestillinger som Wicked, Frozen eller Dear Evan Hansen, er vanlige hyggelige folk som liker å ha oss på besøk.

Pris

Linjelærer

Jon Doe

_D851455 copy.jpg

Roar A. Klever Bøye

Linjelærer Musikal Broadway

Roar har hovedfag i musikk fra Institutt for musikk og teater ved Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv som bruksmusiker og teaterinstruktør i mange år. Han komponerer musikk til teater og mindre grupper, spiller piano og gitar. Han har også skrevet flere manus for musikkteater og diverse spel. Roar er hovedansvarlig for skolens store og små teaterproduksjoner. Han er en av hovedmennene bak Telemark Musikkteater, og har instruert nærmere 50 forestillinger siden 1995 deriblant 10 utendørs musikkspel og musikaler som Hair og West Side Story . 

Praktisk Infomason
bottom of page