top of page

PARAGLIDING

EKSTREMSPORT

Er du glad i å reise, flytte egne grenser og prøve spennende aktiviteter du ikke har gjort før? På Paragliding Ekstremsport kommer du til å få oppleve akkurat dette og kjenne adrenalinet – sammen med gode venner!

11.jpeg
Fallskjerm (8).JPG
Bilde51.JPG
31.jpeg

Om linja

Tenk deg å gå på en fjelltopp og nyte utsikten, for så å fly ned igjen med kanskje enda bedre utsikt! Eller hva med å hoppe fra et fly i 4000 meters høyde med fallskjerm på ryggen? Her opplever du dette, uten at det kreves noen forkunnskaper. I løpet av året legger vi opp til at du kan få godkjent paraglidersertifikat og godkjent fallskjermsertifikat fra Norges Luftsportforbund. Dette gjør at du kan fly paraglider eller hoppe fallskjerm på egenhånd. Vi i Seljord er også stolte av å være den folkehøyskolen i Norge som får fly mest i løpet av et år. Vår linjetur går til Den Dominikanske Republikk i Karibien. Her vil vi fly masse og nyter alt som dette fantastiske landet har å by på! I tillegg blir den en del linjeturer i Norge.

På denne linja vil vi også fokusere på mange andre aktiviteter, og her er noen av årets høydepunkt:

 • Fly masse i vindtunnel

 • Downhillsykling

 • Fallskjermkurs

 • Strikkhopp

 • Kitesurfekurs i den Dominikanske Republikk

 • Vannski/wakeboard i norges beste kabelpark

 • Topptur på ski i fersk puddersnø

 • Snøkiting

 • Bakkedager med snowboard/alpinski

 • Rafting

 • Canyoning

 • Klatring

 • Trening

 • …og selvfølgelig mange fjellturer i og rundt Seljord.

Om lnja

Følelsen av å fly

Du tar på deg hjelmen og seletøyet, og plutselig er du klar for avgang. Du lar vinden fylle skjermen, og i lett joggetempo blir du løftet til værs og glir ut i luften. Dette er paragliding!

Paragliding er den flotteste måten å fly på. Du kan stige helt opp til skyene hvor du kan fly timesvis på langtur. Forestill deg å komme til en vakker utsiktsplass en gnistrende klar vårdag. Du har med deg en ryggsekk som utrolig nok inneholder en flymaskin.

I starten av skoleåret får du utdelt din egen paraglider som du disponerer hele skoleåret. Skolen stiller med godkjente instruktører og alt utstyret som trengs til å lære deg å fly. 

DSC_0163.jpg

STUDIETUR

DOMINIKANSKE REPUBLIKK

Studietur

Etter nyttår står den store reisen til Den Dominikanske Republikk på planen. Forestill deg å reise til en tropisk øy, midt i Karibien med hele klassen. Her kommer vi tett på lokalbefolkningen og flyr paraglider i et eksotisk miljø. Dette blir et av de store høydepunktene i skoleåret! 

Studietur for linja

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 16 dager

Når vinteren gir kalde, korte dager i Norge, drar Paraglidinglinja på linjetur til vakre Dominikanske Republikk. Første delen av turen er vi i fjellene, midt i landet for å fly paraglider. Her kommer vi tett på lokalbefolkningen, og opplever dette landet på en måte de allerfleste turister ikke gjør! 

Etter ca 10 dager med paragliding er det på tide med et nytt kapittel. Da skal vi til kysten for å lære oss å kitesurfe. Stående på et kitebrett blir du dratt bortover av vinden og du bruker kun naturens krefter til å forflytte deg. Alt dette med palmer på stranda, blått hav, gode temperaturer og i lag med gode venner. 

Plassene vi besøker er kjent for sine fine forhold og på denne årstiden er været veldig bra for paragliding og kitesurfing. På turen har vi med oss instruktører for å sørge for at sikkerheten ivaretas og du lærer deg å bli flinkere som pilot. Her kan du praktisere alt du har lært og du kommer til å føle deg fri som en fugl. 

Vi møter den lokale kulturen og lokalbefolkningen og vi gjør flere spennende aktiviteter. 

Dette blir et av skoleårets høydepunkter som gir minner for livet! Alle turene vi drar på er selvfølgelig inkludert i skolepengene.

Fallskjermkurs

Bare noen få uker etter skolestart reiser vi til Tønsberg for å ta fallskjermkurs. Vi samarbeider i en uke med Tønsberg Fallskjermklubb. Her bor vi tett sammen og opplever noe av det råeste du kan forestille deg; å hoppe i fallskjerm, helt på egenhånd!

Under veiledning av dyktige instruktører starter vi med bakkekurs der vi lærer en del teori og sikkerhetsrutiner. Allerede etter noen dager drar vi opp i lufta til neste 4000 meters høyde for å hoppe i fallskjerm. De første gangene hopper du med to instruktører ved siden av deg. Du hopper på egenhånd, men de er med for å se om du gjør alt riktig.

Etterhvert er det bare en instruktør ved siden av deg og når du har vist at du vet hva du skal gjøre i lufta er tiden kommet for å hoppe helt på egenhånd. Dette hoppet er noe du aldri kommer til å glemme.

I videoen under ser du hvordan det er å hoppe i fallskjerm!

Paragliding (1).JPG
Paragliding (1).jpeg
Fallskjerm (10).JPG
12.jpeg
Pris

Linjelærer

Jon Doe

Corné Nieuwenhuize - Paragliding og Ekstremsport på reisefot.jpg

Corné Nieuwenhuize 

Linjelærer for Paragliding Ekstremsport

Corné er linjelærer på Paragliding – Ekstremsport. Han er lidenskapelig opptatt av paragliding, moutainbiking og trening og er ofte å finne ute i naturen. Han liker seg best opp i lufta, er derfor paraglidinginstruktør og har den høyeste sertifisering som du kan ha innen faget. Han er også en spreking som organiserer spinningtimene for elevene i Seljords nye treningssenter «Sterke-Nils». I tillegg er han valgfaglærer for idrett/friluftsliv, ski og idrett, og video/GoPro.

Praktisk Infomason
bottom of page