top of page

BACKPACKER MULTISPORT

Er du en person som er eventyrlysten og på utkikk etter nye spennende opplevelser? Da er Backpacker Multisport på Seljord Folkehøgskule den perfekte linjen for deg!

Backpacker Multisport tilbys også som halvårskurs både høsten 2024 og våren 2025. Skjekk det ut!

Studietur 4 Backpacker Multisport (45).jpg
Linjebilde 1 Backpacker Multisport (27).jpg
Backpacker multisport.jpg
Backpacker-Multisport (3).jpg

Om linja

Er du en person som er eventyrlysten og på utkikk etter nye og spennende opplevelser? Da er Backpacker - Multisport på Seljord Folkehøgskule den perfekte linjen for deg! 

Backpackerturene blir planlagt med hensyn til innhold, sikkerhet, økonomi og miljø. Å se på kartet og å finne spennende reisemål er en viktig del av reiseforberedelsene. På noen av turene kombinerer vi også reisene med aktiviteter som paragliding, fridykking eller surfing for eksempel. Vi ønsker også å være fysisk aktive på linjen, med varierte aktiviteter både ute og inne. Du får gjort og sett veldig mye forskjellig sammen med de andre på linjen.

 

Backpacking

 • 3-4 uker backpacking i Asia: Thailand Kambodsja og Laos

 • Interrail i Europa, 14 dagers tur

 • Ticket to ride: Norden, 5-6 dagers tur

 • Turer i Norge

​Multisport

 • Klatring og rappellering

 • Kajakk, padling med havkajakk

 • Toppturer/fjellturer for eksempel til Trolltunga og Gaustatoppen

 • Breopplvelsestur på Folgefonna

 • Overnattingsturer i telt og under åpen himmel

 • Snøhuletur på Hardangervidda

 • Via Ferrata (klatring), rafting på Voss og strikkhopp på Rjukan

 • Isklatring og hundekjøring på Hardangervidda

 • Bakkedager med brett eller ski i Rauland

 • Snorkling/fridykking og surfing

 • Paragliging tandemtur

 • Ballspill og/eller annen fysisk trening etter ønske.

 • Frisbeegolf, curling og wakeboard er også eksempler på aktiviteter vi ønsker å prøve oss på

Du får opplæring i aktiviteter som padling, klatring, friluftsliv og ski/brett i løpet av året om du har behov for dette, og du får vært med på varierte turer sammen med de andre på linjen. Det er ikke obligatorisk å være med på de mest utfordrende aktivitetene som for eksempel strikkhopp, om du ikke ønsker det. Likevel forsøker vi å legge til rette for at du får gjennomført aktivitetene dersom dere elever er motivert for det.

Om lnja
Studietur 1 Backpacker Multisport (1).jpeg

STUDIETURER

Studietur

Ticket to ride Norden: 5 dagerstur
Europa fra Sør til Nord: 12 dagerstur
Backpacking Vietnam, Kambodsja og Thailand: 3 uker

Ticket to Ride Norden

Vi reiser i mindre grupper 5-6 dager på en spennende reise i Norden eller andre land relativt kort vei fra Norge. Underveis blir det utfordringer knyttet til forflytning, aktiviteter samt andre oppgaver å løse for de ulike lagene. Kanskje noen møtepunkter eller aktiviteter blir gjort kjent på forhånd, mens det meste blir kjent underveis. Målet er å løse oppgavene raskt og trygt slik at lagene får oppleve kjente steder i ett eller flere av våre nærmeste naboland. Noen av dagene vil være preget av oppgaver og forflytning, andre dager er innholdet kjent og det sosiale står mer i fokus.

Europa fra Sør til Nord

Vi reiser delvis sammen og delvis i mindre grupper på en to ukers spennende reise i Europa med tog, buss eller andre fremkomstmidler. Et hovedmål for årets tur er å fly til Balkan helt sør i Europa, for deretter å reise nordover hele veien tilbake til Norge. På Balkan besøker vi for eksempel Nord-Makedonia, Albania og Kosovo. På veien nordover i Europa er for eksempel Budapest, Praha og Berlin aktuelle byer å reise innom for opplevelsens skyld. Dette er uansett en tur å glede seg til! Vi forventer også at turen gir svært god erfaring i forhold til det å reise og leve enkelt og rimelig, slik man gjerne gjør når man backpacker.

Backpacker - Asia

Den lengste turen blir garantert en opplevelse for livet, noe virkelig å se fram til. Vi reiser delvis sammen og delvis i mindre grupper på et 3-4 ukers eventyr i landene Thailand, Kambodsja og Vietnam. Mye av turen planlegges av elevene selv, både i forkant og underveis med god hjelp fra veiledere. Vi kan for eksempel velge å se tempelbyen Angkor Wat, Kuang Si waterfall, øyhopping i Kambodsja eller andre fantastiske reisemål med utgangspunkt i Bangkok Thailand. Aktiviteter kan for eksempel være jungeltrekking, snorkling/fridykking og bading på de utrolige strendene. I tillegg retter vi fokus mot de som bor der. Vi forsøker å møte og bli kjent med den fascinerende kulturen i denne verdensdelen, noe som blir enda mer spennende når vi beveger oss litt utenom de mest oppsøkte stedene

Turer i Norge

Noen ganger i løpet av året drar vi også på andre kortere turer i Norge. Dette er for eksempel at vi drar av sted til Hovden eller Rauland på vinteren, for å stå i bakken der, eller gjøre andre vintersportaktiviteter der. En tur til Gaustatoppen kan gjøres både til fots og med ski eller brett på vinteren. Det blir gjerne også en eller flere turer til Hardangervidda for eksempelvis å sove i snøhule eller kjøre med hundespann. Her er det mange muligheter!

Studietur 3 Backpacker Multisport (50).jpg
Studietur 2 Backpacker Multisport (7).jpg
Backpacker Multisport (2).JPG
Linjebilde 6 Backpacker-Multisport (2).jpg
Pris

Linjelærer

Jon Doe

Asbjørn Sekse - Backpacker Multisport.jpg

Asbjørn Sekse

Linjelærer Backpacker Multisport

Asbjørn har utdanning fra Høgskulen i Telemark med fordypning innen samfunns- og friluftslivsfag. Han har i tillegg bakgrunn fra forsvaret. Jakt og fiskeerfaring har han blant annet fra utallige turer på Hardangervidda. Han driver ellers med varierte aktiviteter som skikjøring, ballsport, naturfotografering og paragliding. Prøv gjerne å slå Asbjørn i ping-pong eller sjakk!

 • Hva forventer vi av deg?
  Vi ønsker at du bidrar til et positivt og inkluderende fellesskap, og at du er nysgjerrig og innstilt på å bli mer oppmerksom på verden rundt deg. Vi forventer oppmøte til undervisning, og at du er motivert for å jobbe med musikk. Musikkinteresse Eventyrlyst Åpenhet Ansvarlighet Engasjement Nysgjerrighet Samarbeidsvilje Raushet Positiv holdning til samarbeid og utfordringer Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen OBS! Du må ha gyldig pass og reiseforsikring, og du må være fylt 18 år.
 • Hvordan ser ukeplanen ut?
  Morgensamling for alle elevene Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker) Lørdagsseminar mange lørdager Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Utstyr
  Dette utstyret får du låne av skolen: musikk- og lydutstyr studio telt Dette utstyret må du stille med selv: eget instrument god backpackersekk turklær sovepose gyldig pass og reiseforsikring
 • Hvem passer linja for?
  Rythms of the World er band- og reiselinja for instrumentalister og vokalister. Kom med de forkunnskapene og ambisjonene du har - så tilrettelegger vi undervisningen for deg. Undervisningen er i stor grad praktisk og det er mye samarbeid på linja. Elevene på linja ønsker som regel å reise utenlands, det er derfor nødvendig med et gyldig pass og reiseforsikring. Våre forventninger til deg: Interesse for musikk. Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen. Positiv holdning til samarbeid og utfordringer. Du må ha gyldig pass og reiseforsikring for å kunne delta på studieturene til Rio og Balkan. Skolen har en del instrument, men vi baserer oss i utgangspunktet på at elevene har med egne instrumenter.
 • Kan jeg få støtte av lånekassen?
  Svaret er JA! Når du har fått tilbud om skoleplass og har takket ja til det kan du søke om lån hos lånekassen. Her får du et basislån på for hele året og hele 40 prosent av lånet kan bli stipend. ​ I midten av mai åpner Lånekassen for elektronisk søknad om lån og stipend. Siste frist for å søke er 15. november for hele skoleåret. Du må ha fått skoleplass før du søker. Når søknaden din er behandlet hos Lånekassen bekrefter vi til Lånekassen at at du har kommet til skolen og er elev ved skolen i skoleåret 2023-2024. Da skal pengene være på konto i løpet av få dager. ​ Hvordan søker du om stipend? Steg 1: Søk på linja Steg 2: Når du har fått plass, besøk linken under og fyll ut søknad til lånekassen. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på!
 • Hvordan tar vi opp elever?
  Vi starter opptak av elever 1.februar og fortsetter med opptak så lenge det er ledige plasser eller til skolestart. Vi svarer raskt på søknader og forespørsler. Har du ikke hørt noe fra oss innen en uke fra du sendte søknad/forespørsel kontakt oss på e-post eller ring oss på tlf. 35058040 og etterlys tilbakemelding. Merk deg at vi må ha komplett søknad dvs. med kopi av karakterutskrift/kompetansebevis før vi behandler søknaden.
Praktisk Infomason
bottom of page