top of page

RHYTHMS of the WORLD

Sambarytmer ljomer når over to millioner mennesker fyller gatene i Rio de Janeiro med kostymer, farger og dans. Karnevalet blir kalt «The greatest party on Earth», og DU er invitert!

Er du interessert i musikk fra ulike kulturer, og liker å spille forskjellige sjangre? Da er Rhythms of the World linja for deg! Her får du et komplett og unikt musikktilbud, og du får være med på enestående reiser og opplevelser. Dette er en linje for instrumentalister og vokalister. Du får undervisning fra profesjonelle musikere, og du får bred undervisning i faget.

 

Musikk finner vi i ulike former i alle kulturer – til alle tider. Indiske ragaer, mongolsk strupesang, afrikanske rytmer, norsk slåttetradisjon og samisk joik er noen eksempler. Vi har workshops med musikere fra ulike tradisjoner, og vi jobber med populærmusikk fra vår egen og andre kulturer.

Rhythms of the World tilbys også som halvårskurs både høsten 2024 og våren 2025. Skjekk det ut!

Country (2).heic
Instrument 06_edited.jpg
Country (4).heic
Instrument 05.jpg

Om linja

Du drar på to studiereiser med linja. Den ene går til Rio de Janeiro, hvor du opplever et av verdens største kulturarrangementer, spiller musikk og opplever byen. Den andre reisen går med tog gjennom Europa, der du opplever noen av verdens ledende musikkmeteropoler!

 

På Rhythms of the World lærer du om verden gjennom musikken, og du utvikler din musikalske og kulturelle forståelse. Her får du et komplett og unikt tilbud i en nydelig kombinasjon av musikk, reise og opplevelser. Du vil sitte igjen med minner og erfaringer for livet! Med sitt brede fokus og tilnærming til musikkfaget er Rhythms of the World en av landets mest innholdsrike og og allsidige musikklinjer. Dette er linja for deg som vil satse på musikk, eller som vil ha det som en viktig hobby. For deg som søker opplevelser, og som ønsker et fantastisk folkehøgskoleår!

På Rhythms of the World på Seljord Folkehøgskule lærer du om verden gjennom musikken, og du utvikler din musikalske og kulturelle forståelse. Her får du et komplett og unikt tilbud i en nydelig kombinasjon av musikk, kultur og opplevelser, og du vil sitte igjen med minner og erfaringer for livet!

 • Studietur til karnevalet i Rio de Janeiro

 • Interrail i Europa

 • Turné og konserter

 • Musikk fra ulike kulturer og tradisjoner

 • Samspill

 • Musikkproduksjon

 • Musikkteori

 • Bransjekunnskap

Du får bred praktisk og teoretisk undervisning i musikkfaget. Vi arrangerer workshops med artister og bransjefolk. Men kanskje viktigst av alt: Sammen med dine medelever blir du en del av et aktivt musikkmiljø, og alle skolens fasiliteter er tilgjengelig for dere på ettermiddag- og kveldstid! Her kan dere spille fra tidlig til seint!

Om lnja
Rio 06.jpg

Studietur til Rio i Brasil

Studietur

«Rio de Janeiro» – et navn som vekker assosiasjoner om yrende folkeliv, samba og farger. Med sine 6,1 millioner innbyggere er det den tredje største byen i Sør-Amerika, og den mest besøkte byen på den sørlige halvkule. Kristusstatuen troner over byen, som også er kjent for fotball og ikke minst verdens mest berømte karneval. Rio er fødestedet til bossa nova, og byen er et senter for den urbane samtidsmusikken i Brasil.

 

Hva sier du til å ta del i et av de største kulturarrangementene i verden? Som elev på Rhythms of the World reiser du og klassen din på linjetur til karnevalet i Rio! Karnevalet blir arrangert to uker før fasten begynner, og slutter på «fetetirsdag» – Mardi Gras. Karnevalet har mange varianter, og mest berømt er sambaskoleparadene i Sambódromo. 17.maitogene i Norge blekner i forhold til de spektakulære paradene, med kostymer, dans og samba. Vi opplever- og tar del i kulturen, utforsker byen og områdene rundt, og vi møter og lærer musikk fra lokale musikere. Med strender som Copacabana i nærheten, så vil også fritiden være med på å skape en reise som skriver seg inn i livets minnebok!

Studietur for linja

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 10-14 dager

Måltider inkludert per dag: 3

Karneval 01.jpg
Rio 02_edited.jpg
Tur 02_edited.jpg
Rio 10.jpg

Interrail i Europa

Studietur

Vi bor helt nord i en verdensdel, som har en lang og viktig kultur- og musikkhistorie. Her har noen av historiens fremste komponister og musikere levd, og byer som Berlin, Wien, Budapest, Paris og København er fremdeles toneangivende meteropoler i verdenssammenheng. 

Rhythms of the World drar på interrail! Sammen lager vi en reiserute gjennom Europa, der toget tar oss med midt inn i hjertet av noen av kontinentets viktigste byer. En kveld er du kanskje på rockekonsert i Sagreb, og neste kveld sitter du i en av Prahas rikt utsmykkede katedraler og hører et strykeensemble fremfører Vivaldi. Eller kanskje du vil til Balkan for å utforske musikk i 13/8 og/eller 17/8? 

 

For oss musikere er Europa helt magisk, og det har uendelig mye å by på! Som elev på Rhythms of the World blir du med på en fantastisk reise på kontinentet. I tillegg til selve reisen lærer du også å planlegge reiser – noe du kommer til å ha glede av når du skal ut på tur senere i livet!

Studietur for linja

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 10-14 dager

Måltider inkludert per dag: 3

Interrail 01_edited.jpg
Tur 03.jpg
Instrument 07.jpg
Instrument 04.jpg

Telemark og turné

Rhythms of the World reiser også på turné i løpet av skoleåret og du får en unik mulighet til å oppleve flotte Telemark. 

Turné

På linja spiller vi mye – noe som resulterer i mye bra musikk! Denne musikken skal vi spille for andre. Gjennom året holder vi konserter på og utenfor skolen, og linja drar på turné. Her besøker vi andre folkehøgskoler, videregående skoler og relevante konsertsteder, og får vist musikken vår til «verden utenfor». Du får mye erfaring med å spille konserter, og vi jobber aktivt med formidling.

Telemark

Seljord Folkehøgskule ligger i hjertet av Telemark, som er synonymt med kultur og tradisjon. Fjell og vidde, skoger og vann har prega livet til folk i området i uminnelige tider, og ut fra hverdagslivet har det utviklet seg særdeles rike og levende uttrykk i form av musikk, kunst og håndverk. Noen tror kanskje at disse uttrykkene er noe gammeldags, som bare finnes på folkemuseet på Bygdøy. Men her i Telemark lever kulturen i beste velgående, og noen av landets fremste folkemusikere bor nettopp her. I verdenssammenheng er den norske folkemusikken noe av det mest spennende og eksotiske man kan utforske, og nettopp derfor lærer du også om dette på Rhythms of the World. Vi møter spelemenn, lærer slåtter og stev, og vi arrangerer musikken til vår besetning. Gjennom skoleåret benytter vi oss av alt Telemark har å by på, og du vil få kultur- og naturopplevelser både på og utenfor skolen!

Rhythms of the World disponerer bandrom, øvingsrom og studio. Bandrommet er utstyrt med PA-anlegg, trommesett, el-piano m.m.. Her ligger alt til rette for å spille musikk. I studio får du opplæring i hvordan du gjør opptak og hvordan du mixer. Vi jobber med Logic Pro X. Musikken du produserer kan du bruke til hva du vil; om du ønsker å legge det ut, bruke det som demo eller å forære noen i julegave.

seljord logo_hvit_transparent.png

PRIS HELÅRSKURSET

Kr 159.000

IMG_1298.JPG
Pris

Linjelærer

Jon Doe

Kjetil.JPG

Kjetil Flatland

Linjelærer for Rhythms of the World

Kjetil Flatland er hovedlærer for musikklinjene på Seljord Folkehøgskule. Ved siden av jobben på folkehøgskolen er han en aktiv musiker, som har gitt ut flere kritikerroste album i eget navn. Han synger, spiller saksofon og skriver sanger, spiller konserter, og han har også jobbet i diverse musikkprosjekter i Libanon, Sør-Afrika, Mosambik, Zimbabwe, Nepal og India – for å nevne noe. Han har jobbet med kjente musikere i inn- og utland, og har erfaring fra mange sjangre.

Kjetil elsker å jobbe med musikk, og finner stor glede og inspirasjon i å undervise og å jobbe med unge voksne. Han brenner for å skape et godt folkehøgskoleår sammen med elevene. Med all sin erfaring fra bransjen og faglig kompetanse har han mye kunnskap å dele med elevene! Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole.

 

Når han ikke holder på med musikk på en eller annen måte, så er han en aktiv friluftsmann. Da går det gjerne i jakt og fiske, og Kjetil påstår selv at han ikke klarer å jobbe som musiker uten inspirasjonen han får i naturen.

 

Ikke nøl med å kontakte Kjetil eller skolen dersom du har spørsmål. Velkommen som elev på Rhythms of the World på Seljord Folkehøgskule!

 • Hva forventer vi av deg?
  Vi ønsker at du bidrar til et positivt og inkluderende fellesskap, og at du er nysgjerrig og innstilt på å bli mer oppmerksom på verden rundt deg. Vi forventer oppmøte til undervisning, og at du er motivert for å jobbe med musikk. Musikkinteresse Eventyrlyst Åpenhet Ansvarlighet Engasjement Nysgjerrighet Samarbeidsvilje Raushet Positiv holdning til samarbeid og utfordringer Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen OBS! Du må ha gyldig pass og reiseforsikring, og du må være fylt 18 år.
 • Hvordan ser ukeplanen ut?
  Morgensamling for alle elevene Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker) Lørdagsseminar mange lørdager Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Utstyr
  Dette utstyret får du låne av skolen: musikk- og lydutstyr studio telt Dette utstyret må du stille med selv: eget instrument god backpackersekk turklær sovepose gyldig pass og reiseforsikring
 • Hvem passer linja for?
  Rythms of the World er band- og reiselinja for instrumentalister og vokalister. Kom med de forkunnskapene og ambisjonene du har - så tilrettelegger vi undervisningen for deg. Undervisningen er i stor grad praktisk og det er mye samarbeid på linja. Elevene på linja ønsker som regel å reise utenlands, det er derfor nødvendig med et gyldig pass og reiseforsikring. Våre forventninger til deg: Interesse for musikk. Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen. Positiv holdning til samarbeid og utfordringer. Du må ha gyldig pass og reiseforsikring for å kunne delta på studieturene til Rio og Balkan. Skolen har en del instrument, men vi baserer oss i utgangspunktet på at elevene har med egne instrumenter.
 • Kan jeg få støtte av lånekassen?
  Svaret er JA! Når du har fått tilbud om skoleplass og har takket ja til det kan du søke om lån hos lånekassen. Her får du et basislån på for hele året og hele 40 prosent av lånet kan bli stipend. ​ I midten av mai åpner Lånekassen for elektronisk søknad om lån og stipend. Siste frist for å søke er 15. november for hele skoleåret. Du må ha fått skoleplass før du søker. Når søknaden din er behandlet hos Lånekassen bekrefter vi til Lånekassen at at du har kommet til skolen og er elev ved skolen i skoleåret 2023-2024. Da skal pengene være på konto i løpet av få dager. ​ Hvordan søker du om stipend? Steg 1: Søk på linja Steg 2: Når du har fått plass, besøk linken under og fyll ut søknad til lånekassen. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på!
 • Hvordan tar vi opp elever?
  Vi starter opptak av elever 1.februar og fortsetter med opptak så lenge det er ledige plasser eller til skolestart. Vi svarer raskt på søknader og forespørsler. Har du ikke hørt noe fra oss innen en uke fra du sendte søknad/forespørsel kontakt oss på e-post eller ring oss på tlf. 35058040 og etterlys tilbakemelding. Merk deg at vi må ha komplett søknad dvs. med kopi av karakterutskrift/kompetansebevis før vi behandler søknaden.
Praktisk Infomason
bottom of page