top of page
20230917_123919_edited_edited.png

DUNGEONS & DRAGONS

Våren 2025

Er du glad i fantasy?

Vil du bli med på fantastiske eventyr til fjerne eksotiske land omgitt av magi og fantasi? Er du klar for å dra ut på spennende reiser for å finne gjemte og glemte skatter, hvor farene lurer i stillheten i den mørke skogen, og ta opp kampen med Orger, kjemper og onde trollmenn i lag med gode venner? Da er denne halvårs, Dungeon and Dragons-linja noe for deg.

Dungeons & Dragons tilbys som halvårskurs våren 2025! 

 

Skjekk det ut!

20230917_133129_edited.jpg
20230917_133757_edited.jpg
20230917_124916_edited.jpg
20230917_152241_edited.jpg

Om linja

Svart magi kan slukke solens lys for evig, sier et gammelt sagn. Ukria, den sovende dragen, vil våkne etter tusenvis av års søvn ved berøring av byens gullstatue.

Den som først ser Ukria i øynene når den våkner vil bli besatt av dragens makt, få sorte magiske krefter og vil i fellesskap erobre verden. Nå er byens gullstatue og aller helligste helligdom blitt stjålet og byens folk frykter det verste.

Sporene til tyvene har ført dere til gruven, men ingen vet hva som venter i de mørke gangene.

Spenningen er stor når Dungeonmasteren ber dere om å rulle terningene. Det er tid for kamp mot de 8 Gobliner som har hørt dere i gruvegangene.

Bakgrunnshistorien og personligheten til hver av spillets karakterer er en like viktig del som historien, og fungerer som krydder i spillet.

Alle husker vel da lille Halfling rouge lurte 3 Treespirits til å tro at såpen hun ga dem var den deiligste kake, noe vi alle måtte bøte for i etterkant.

Nå sitter alle i spenning og bare venter på hva hun kan finne på av gale ting.

Eller hvordan alven Druiden med list og sjarme fikk reddet den litt for stolte og slåssglade   krigeren Dragonborn ut av den pinlige situasjonen å skulle settes i gapestokken, til offentlig skam for å ha stjålet datteren til borgermesteren sine vingummibjørner. Han kunne jo ikke motstå fristelsen, især ikke de røde, for de er de beste. Men de gule er jo også ganske gode…

Her er det bare å gi fantasien fritt spillerom, for å gjøre det enda mere gøy.

 

Terreng og minies er med på å gjøre spillet mer levende og visuelt. Derfor lærer du å bygge diverse terreng som brukes i spillet og å male minies som du senere kan bli knyttet til som karakter, eller som monstre du senere kan møte underveis på eventyrene som venter deg.

Om lnja

Hvem passer linja for?

Linja passer for alle som har lyst til å fordype seg i rollespillet Dungeons and Dragons, og alt det som følger med på å gjøre spillet spennende og levende.

Ingen forkunnskaper kreves, alle kan bli med på eventyr. Regelbøkene er på engelsk, så det er en fordel å kunne lese og forstå engelsk. Ellers er det bare å la fantasien få fritt spillerom.

seljord logo_hvit_transparent.png

PRIS VÅR 2025

Fra kr 65.000

20230917_125120.jpg
Pris

Linjelærer

Jon Doe

Linnea Bang-Madsen - Grønnmote2.jpg

Linnea Bang Madsen

Linjelærer for Dungeons & Dragons og Viking

Linnea jobber på Dungeons & Dragons-linjen og som hjelpelærer på Vikinglinjen med fokus på tekstilhåndverk. Er utdannet som preparator med fugler som spesialfelt. Linnea syns det er fantastisk å gå i dybden på det brede spekteret av spennende håndverk som finnes med røtter helt tilbake i oldtiden. Hun blir stadig imponert over kunnskap og ferdigheter håndverkere har hatt opp gjennom tidene. Hun setter stort fokus på at folk lærer seg å kunne selv og å holde gamle håndverk i live. Fritiden går med til å spinne, veve, sy, plantefarge, samt å arbeide med en masse forskjellige håndverk, også det å være ute i naturen og finne inspirasjon, se på fugler, dyrke egne grønnsaker i kjøkkenhagen og ta en liten snakk med hønene.

 • Hva forventer vi av deg?
  Vi ønsker at du bidrar til et positivt og inkluderende fellesskap, og at du er nysgjerrig og innstilt på å bli mer oppmerksom på verden rundt deg. Vi forventer oppmøte til undervisning, og at du er motivert for å jobbe med musikk. Musikkinteresse Eventyrlyst Åpenhet Ansvarlighet Engasjement Nysgjerrighet Samarbeidsvilje Raushet Positiv holdning til samarbeid og utfordringer Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen OBS! Du må ha gyldig pass og reiseforsikring, og du må være fylt 18 år.
 • Hvordan ser ukeplanen ut?
  Morgensamling for alle elevene Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker) Lørdagsseminar mange lørdager Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Utstyr
  Dette utstyret får du låne av skolen: musikk- og lydutstyr studio telt Dette utstyret må du stille med selv: eget instrument god backpackersekk turklær sovepose gyldig pass og reiseforsikring
 • Hvem passer linja for?
  Rythms of the World er band- og reiselinja for instrumentalister og vokalister. Kom med de forkunnskapene og ambisjonene du har - så tilrettelegger vi undervisningen for deg. Undervisningen er i stor grad praktisk og det er mye samarbeid på linja. Elevene på linja ønsker som regel å reise utenlands, det er derfor nødvendig med et gyldig pass og reiseforsikring. Våre forventninger til deg: Interesse for musikk. Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen. Positiv holdning til samarbeid og utfordringer. Du må ha gyldig pass og reiseforsikring for å kunne delta på studieturene til Rio og Balkan. Skolen har en del instrument, men vi baserer oss i utgangspunktet på at elevene har med egne instrumenter.
 • Kan jeg få støtte av lånekassen?
  Svaret er JA! Når du har fått tilbud om skoleplass og har takket ja til det kan du søke om lån hos lånekassen. Her får du et basislån på for hele året og hele 40 prosent av lånet kan bli stipend. ​ I midten av mai åpner Lånekassen for elektronisk søknad om lån og stipend. Siste frist for å søke er 15. november for hele skoleåret. Du må ha fått skoleplass før du søker. Når søknaden din er behandlet hos Lånekassen bekrefter vi til Lånekassen at at du har kommet til skolen og er elev ved skolen i skoleåret 2023-2024. Da skal pengene være på konto i løpet av få dager. ​ Hvordan søker du om stipend? Steg 1: Søk på linja Steg 2: Når du har fått plass, besøk linken under og fyll ut søknad til lånekassen. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på!
 • Hvordan tar vi opp elever?
  Vi starter opptak av elever 1.februar og fortsetter med opptak så lenge det er ledige plasser eller til skolestart. Vi svarer raskt på søknader og forespørsler. Har du ikke hørt noe fra oss innen en uke fra du sendte søknad/forespørsel kontakt oss på e-post eller ring oss på tlf. 35058040 og etterlys tilbakemelding. Merk deg at vi må ha komplett søknad dvs. med kopi av karakterutskrift/kompetansebevis før vi behandler søknaden.
Praktisk Infomason
bottom of page