top of page
IMG_9554.JPG

EKSPEDISJON-

Ekspedisjonslinja er for deg som vil realisere drømmen om å bestige Afrikas tak, og i tillegg vil oppleve ekspedisjonslivet med en slik tur. Det dreier seg om å sette seg et mål, å forberede seg mentalt og fysisk, for så å gjøre drømmen til en realitet gjennom samarbeid og innsats.

4 Safari 1 Asbjørn Sekse.jpg
14 Kajakk Nr 1 Felles havpadlefoto.jpg
IMG_7664_edited.jpg
IMG_6335_edited.jpg

Om linja

Du blir med på en fantastisk reise til Tanzania for å bestige Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro 5895 moh, som reiser seg majestetisk opp fra de Afrikanske sletter. Dette blir et spennende møte med afrikansk kultur så vel som en unik vandring langs Machame-ruten som fører oss til topps i nasjonalparken. Kanskje blir det også et spennende møte med Afrikas dyreliv?

  • Kilimanjaro med safari 

  • Kajakkpadling

  • Toppturer

  • Klatring

  • Hundekjøring

  • Langturer med telt

  • Hardangervidda på ski

På denne linja får du mange og varierte utfordringer. Du får prøve deg på klatring, hundekjøring, kajakk og på skikkelig langtur. Vi padler Telemarkskanalen, og drar på turer både til fots og på ski, med og uten telt, for å forberede oss til de lengre ekspedisjonene. På vinteren krysser vi også Hardangervidda på ski, og er vi heldige med været kan det være du som suser bortover de snødekte vidder idet snøkiten drar deg av sted med pulken på slep!

Om lnja
IMG_9519B.JPG

STUDIETURER

Studietur

Kilimanjaro -
Afrikas høyeste fjell

Du blir med på en fantastisk reise til Tanzania for å bestige Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro 5895 moh, som reiser seg majestetisk opp fra de Afrikanske sletter. Turen, som vil gå oppover Machame-ruten, må forberedes med fokus på å holde seg frisk når luften blir tynnere og kroppen trenger å tilpasse seg. Vi fokuserer på hvilke forholdsregler vi må ta, og gjør vårt beste for å gjennomføre etter dette. Det er ingen enkel utfordring, men absolutt mulig for alle. Gjennom ruten får vi et fascinerende møte med naturen som endrer seg vesentlig dag for dag oppover fjellet. Å få oppleve soloppgangen på toppen av det gamle vulkanske krateret er noe man seint vil glemme, og en velfortjent belønning om man klatrer fjellet helt til topps. Det er ingen teknisk vanskelig topp, så utfordringen blir å holde seg så frisk og sterk som mulig.

Etter at vi kommer ned fra fjellet får vi også oppleve et par dagers safari i Ngorongoro nasjonalpark, som henger sammen med den mer kjente Serengeti-parken som grenser til Kenya. Er vi heldige får vi også oppleve de lokale Maasaiene som utgjør den opprinnelige bosetningen i området. For enkelte vil kanskje møtet med Afrikas dyreliv og den Afrikanske kulturen gi en vel så sterk opplevelse som selve fjellbestigningen.

5 Afrika 1 Asbjørn Sekse.jpg
IMG_9076_edited.jpg
IMG_9077C.JPG

Toppturer og klatring

Høst og vinter drar vi til fjells på jakt etter nye topper. Etter lange stigninger og mange høydemeter står du endelig på toppen og kan nyte en fantastisk utsikt over et vinterlig landskap vel vitende om at du har det beste foran deg. Dette vil være svært god trening for de lengre turene. Gaustatoppen, Brattefjell eller andre fjelltopper i nærheten av Hardangervidda kan gi fantastiske opplevelser enten det er på vinterstid, høst eller vår.

Gjennom klatringen får du til fulle oppleve følelsen av å flytte grenser, klare det umulige og mestring av en herlig aktivitet. På forskjellige klatrefelt i området rundt Bø får du grundig gjennomgang av sikkerhetsrutiner og klatretekniske grunnelementer. Her får du utfordringer i alle vanskegrader, og du vil oppleve tilfredsstillelsen av å gjøre det vi mennesker egentlig er skapt for – nemlig å bruke armer og bein til å klatre med.

Etter hvert blir det også mer varierte utfordringer og ulike teknikker innen klatring, som rappellering, klippeklatring. Vi får mange dager i klatreveggen. En god anledning til å kurere eventuell høydeskrekk!

IMG_9390B_edited.jpg
15 Hundekjøring_edited.jpg

Padletur Telemarkskanal

Den første lengre turen der vi virkelig satser på å skape en sammensveiset gjeng på linja vil være kajakktur på Telemarkskanalen. Kanalen er over 100 kilometer lang, og det vil kreve noe trening og kortere turer før vi legger i vei fra Dalen som ligger helt innerst. En ekspedisjon der man glir stille gjennom vannet i egen båt har sine fordeler. Man trenger ikke nødvendigvis å tenke på vekten like nøye som når man bærer alt selv. Vi satser på god mat og flotte padleopplevelser og ser hvor langt det er mulig å nå. Kanalen ender opp i Porsgrunn der Telemarkskysten starter. Om det er mulig å nå helt ned dit vil være uvisst, og det er opp til gruppen å bestemme underveis. Det er langstrakte vann bundet sammen med sluser som uansett vil gi en flott natur- og kulturopplevelse. Et fiskesnøre vil dessuten kunne gi noe ekstra å bite i på kveldens middag.

Hundekjøring og kiting

Følelsen du har når du står på sleden bak et hundespann proppfullt av energi og som raskt legger kilometerne bak seg opp mot fjellet mens du kan nyte det vakre vinterlandskapet akkompagnert av hundenes pesende åndedrett – må bare oppleves. 

Vi samarbeider med en hundekjører i Haukeli og kjører innover på Hardangervidda.

Dersom forholdene er bra legger vi også inn noen dager med kiting på snø. Målet blir å lære seg å utnytte kreftene i vinden til å komme oss lett fram over store snødekte flater. Kiting er utrolig gøy, men det krever en del trening før man mestrer både kite og ski. 

Hardangervidda krysses

Vel hjemme i Norge venter årets siste store utfordring. Med pulk, ski og kvikk-lunsj forsøker vi å krysse fjellmassivet med utgangspunkt på Haukeliseter. Dette vil være en krevende tur, og noe skitrening og øvrig trening i vinterfriluftsliv vil være nødvendige forberedelser. Etter påske er skiforholdene ofte bra, og er været fint er det en sjeldent fin opplevelse å vandre nordover på Hardangevidda. Hvor turen ender opp vil være avhengig av værforhold og hvor godt gruppa presterer. Vi vil også ta med oss kiter som vil kunne gjøre deler av turen lettere dersom vinden er på vår side.

seljord logo_hvit_transparent.png

PRIS

Fra kr 159.000

Backpacker-Multisport (50).jpg
Pris

Linjelærer

Jon Doe

Liten Linjelærer Asbjørn Sekse Foto Torkild Groven.jpg

Asbjørn Sekse

Linjelærer Backpacker Multisport

Asbjørn har utdanning fra Høgskulen i Telemark med fordypning innen samfunns- og friluftslivsfag. Han har i tillegg bakgrunn fra forsvaret. Jakt og fiskeerfaring har han blant annet fra utallige turer på Hardangervidda. Han driver ellers med varierte aktiviteter som skikjøring, ballsport, naturfotografering og paragliding. Prøv gjerne å slå Asbjørn i ping-pong eller sjakk!

  • Hva forventer vi av deg?
    Vi ønsker at du bidrar til et positivt og inkluderende fellesskap, og at du er nysgjerrig og innstilt på å bli mer oppmerksom på verden rundt deg. Vi forventer oppmøte til undervisning, og at du er motivert for å jobbe med musikk. Musikkinteresse Eventyrlyst Åpenhet Ansvarlighet Engasjement Nysgjerrighet Samarbeidsvilje Raushet Positiv holdning til samarbeid og utfordringer Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen OBS! Du må ha gyldig pass og reiseforsikring, og du må være fylt 18 år.
  • Hvordan ser ukeplanen ut?
    Morgensamling for alle elevene Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker) Lørdagsseminar mange lørdager Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
  • Utstyr
    Dette utstyret får du låne av skolen: musikk- og lydutstyr studio telt Dette utstyret må du stille med selv: eget instrument god backpackersekk turklær sovepose gyldig pass og reiseforsikring
  • Hvem passer linja for?
    Rythms of the World er band- og reiselinja for instrumentalister og vokalister. Kom med de forkunnskapene og ambisjonene du har - så tilrettelegger vi undervisningen for deg. Undervisningen er i stor grad praktisk og det er mye samarbeid på linja. Elevene på linja ønsker som regel å reise utenlands, det er derfor nødvendig med et gyldig pass og reiseforsikring. Våre forventninger til deg: Interesse for musikk. Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen. Positiv holdning til samarbeid og utfordringer. Du må ha gyldig pass og reiseforsikring for å kunne delta på studieturene til Rio og Balkan. Skolen har en del instrument, men vi baserer oss i utgangspunktet på at elevene har med egne instrumenter.
  • Kan jeg få støtte av lånekassen?
    Svaret er JA! Når du har fått tilbud om skoleplass og har takket ja til det kan du søke om lån hos lånekassen. Her får du et basislån på for hele året og hele 40 prosent av lånet kan bli stipend. ​ I midten av mai åpner Lånekassen for elektronisk søknad om lån og stipend. Siste frist for å søke er 15. november for hele skoleåret. Du må ha fått skoleplass før du søker. Når søknaden din er behandlet hos Lånekassen bekrefter vi til Lånekassen at at du har kommet til skolen og er elev ved skolen i skoleåret 2023-2024. Da skal pengene være på konto i løpet av få dager. ​ Hvordan søker du om stipend? Steg 1: Søk på linja Steg 2: Når du har fått plass, besøk linken under og fyll ut søknad til lånekassen. Ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på!
  • Hvordan tar vi opp elever?
    Vi starter opptak av elever 1.februar og fortsetter med opptak så lenge det er ledige plasser eller til skolestart. Vi svarer raskt på søknader og forespørsler. Har du ikke hørt noe fra oss innen en uke fra du sendte søknad/forespørsel kontakt oss på e-post eller ring oss på tlf. 35058040 og etterlys tilbakemelding. Merk deg at vi må ha komplett søknad dvs. med kopi av karakterutskrift/kompetansebevis før vi behandler søknaden.
Praktisk Infomason
bottom of page