top of page

Frisk oppstart i det nye året

Endelig tilbake!

Etter en ekstra lang juleferie er vi endelig tilbake på folkehøgskolen… nesten! I stedet for å ha karantenetid på skolen dro Backpacker Multisport og Paragliding heller til Rauland hvor vi fikk mye større muligheter for lek og læring i Telemarksvinteren.


I de ti dagene vi var i Rauland leide vi vår egen hytte rett ved skisenteret. Da vi kom frem var det 20 minusgrader. Den første dagen brukte vi derfor inne til å gå gjennom utstyret og glide og smøre ski. Men vi tok oss litt tid til å ake selvfølgelig!



De to neste dagene var det full fart nedover med to bakkedager på Rauland skisenter. Mange koste seg med å videreutvikle teknikker, og noen startet helt fra scratch og ble til slutt ganske drevne. I Rauland er det også veldig mange gode langrennsløyper, og det måtte vi utnytte. Stipendiaten på Backpacker Multisport arrangerte en langrennsdag hvor vi ble kjent med løypekartene. Slik kunne vi finne egen løyper senere. Før vi dro så ble det kokt opp kakao som vi koste oss med på turen. Mot slutten av dagen ble det flott sol og god stemning!



Med engasjerte backpackere og paraglidere sultne på adrenalin måtte vi få til å kite! Vinden er ikke til å tulle med, men vi tillot oss å leke med den. Dagen startet med at vi sto på langrenn til et frossent vann ikke så langt unna hytta. Der lærte vi å feste oss trygt til kiten og hvordan vi kunne styre skjermen. Vi slo oss litt og ble ekstremt slitne, men vi fikk litt teken på det til slutt.



I løpet av turen var det mye opp til elevene hva de ville gjøre. Og da vi nærmet oss slutten av turen så følte vi på at vi ville savne dette vinterparadiset. Det faktum at vi skulle tilbake til Seljord veide heldigvis litt opp for det.


Tekst og bilder: Joakim Kirksæther

bottom of page