top of page

Countrylinja i Nashville!En aldeles fabelaktig linjetur går mot slutten, og i morgen setter Country – musikkproduksjon og turné kursen hjemover. Bagasjen er stappfull av opplevelser og helt unike erfaringer, som man bare kan få som elev på Seljord Folkehøgskule! Joda, alle kan reise til Nashville og høre musikk, dra på museer og oppleve «Music City». Men får alle jobbe i studioet hvor Brad Paisley, Steeldrivers og en haug av andre musikklegenders musikk produseres? Neppe. Etter to dager i studio var hele fire låter spilt inn, og i skrivende stund blir musikken mixa av noen av Nashvilles hotteste produsenter. Vi gleder oss til å dele resultatet med verden!


Vi besøkte legendariske Station Inn, hvor bluegrass-gruppa The Po´ Ramblin´ Boys holdt en forrykende konsert. Linja har dessuten spilt en av deres låter på turné tidligere i år, og vi fikk møte og snakke med musikerne etter konserten.

Via bekjente ble vi invitert til Brown´s Diner, der vi fikk høre en singer/songwriter-konsert. Etter konserten ble vi invitert opp på scena for å spille. På lånte instrumenter stemte vi i «Ei krasafaren steinbu» til stor jubel fra publikum. En ansatt lette febrilsk etter ledige tidspunkt for å arrangere en konsert med oss, men uka var fullbooka. Kanskje like greit, for programmet var rikelig i utangspunktet.


På lørdag var vi på The Grand Ole Opry. Dette er nesten obligatorisk for alle musikkinteresserte, som besøker Nashville. The Grand Ole Opry er verdens lengslevende radioprogram, og har blitt sendt siden 1925. Alle store countryartister spiller her – og alle legendene har spilt her. Radioprogrammet blir tatt opp i en stor konsertsal, og vi fikk høre ulike stiler innen countrysjangren – fremført av alt fra unge musikere til godt voksne legender. Det er kult å oppleve et så gjennomført profesjonelt program! Og så er det litt komisk med reklamer og andre… la oss kalle det «annerledes» innslag.


Linjeturen til Nashville har overgått forventningene. Fulle av energi og inspirasjon skal vi hjem å øve og forberede store ting i tiden framover – stay tuned!!

Komentáře


bottom of page