top of page

Huskonsert med stemning i taket!

Onsdag 14. oktober var det duket for årets første huskonsert, da Musikk/Backpacker og valgfaget «Huskonsert» entret scenen på Seljord Folkehøgskule. Hele skolen hadde møtt opp, og det var en sitrende spenning i salen før konserten begynte.


Som oppvarming ble det vist filmer, som alle skolens elever hadde laget. Oppgaven var i korte trekk: Lag en film på max 1 minutt om tildelt bærkraftsmål. Det var FNs bærekraftsmål, som altså var temaet, og alle elever hadde blitt delt i grupper på tvers av linjer. De 17 bærekraftsmålene restulterte i en totalt 17 minutter lang seanse med småfilmer. Latteren og applausen satt løst, og dermed var stemninga satt for at konserten kunne starte.
På programmet sto 14 låter med ulike besetninger og sjangre. Alt fra soloinnslag med vokal og ukulele til innslag med fullt band og fem vokalister. Publikum heiet frem medelevene, og kvelden ble en stor og god erfaring for både utøvere og tilskuere. Til slutt ble det stående applaus, og et taktfast «mere, mere, mere» understreket den gode stemninga. Dessverre hadde vi ikke mer å by på denne kvelden, men da har vi enda en god grunn til å jobbe på videre – slik at vi snart kan arrangere en ny huskonsert igjen!


Tekst: Kjetil Flatland Foto: Joakim Kirksæther

Comments


bottom of page