top of page

Overraskelsestur i Telemark

Flere ganger i året har vi linjeuker med fordypning i linjefaget. Nylig hadde en linjeuke med en skikkelig spennende, historisk og sporty tur i Telemark. Det eneste elevene på skolen fikk beskjed om i forkant var hva de skulle pakke med. Ikke hvor de skulle dra eller hva de skulle gjøre.


Linjene startet mandagen hver for seg med diverse oppgaver. Multisport fikk oppgaver og gåter som skulle hinte til hvor de skulle. Vi resonerte oss frem til Rauland.

Lite visste de at de andre linjene også var på samme fjell. Plutselig kunne Backpacker – Multisport se Natur og Musikk – Backpack på toppen. Overraskelsen var stor.

Vi satt vi på fjelltoppen en stund og pratet før vi dro ned til hytta Multisport-gjengen skulle bo i. Der lagde vi god mat og koste oss med brettspill og quiz. Dagen derpå så skulle vi dra på en historisk tur til Vemork i sabotørenes fotspor.


Vi fikk med oss en flink guide som kunne tungtvannsaksjonen inn og ut. Han førte oss ned til Vemork på samme sti og ned i samme juv som den gutta gikk i 1943. Når vi kom fram fikk vi sett kraftstasjonen i all sin historiske prakt. Dette inspirerte oss til å se igjennom hele Kampen Om Tungtvannet tv-serien på hytta!
Etter en dag med mye fokus på historie og kultur brukte vi onsdagen til å fokusere mer på natur og friluft. Vi dro til Hardangervidda-Nasjonalparksenter hvor vi lærte en del om villrein og naturen i Telemark og Hardangervidda. Som en godbit på slutten lærte vi oss å skyte med pil og bue. Den blinken fikk skikkelig juling!


Dette var siste dagen alle linjene var samlet. Videre dro Multisport på badeland, Natur på overnattingstur og Musikk dro hjem til Seljord for å forberede seg til konsert. De ble skapt en masse gode nye minner og erfaringer på tur og linjene ble virkelig en skikkelig trekløver i løpet av turen!

(Tekst og bilder: Joakim Kirksæther)

Comments


bottom of page