top of page

Bærekraft: Lupinbekjempelse

Seljord fokehøgskule bekæmper den smukke Lupin. Lupin er en invasiv art i Norge, hjemmehørende i Eurasia, Amerika og Nordafrika. Den har i mange år været en yndet hageplante, og man har plantet den langs Jernbanen for at holde på sandet.



Man har indset at dette var ikke en smart løsning for den Norske Flora. Den spreder sig hurtigt, udkonkurerer norske planter og er vanskelig at bekæmpe, og i 2007 kom den på artsbankens svartliste. Dvs. den er ulovlig at så, plante, formere og sælge. Det har vi valgt at gøre noget ved. Eleverne jobber ivrigt og engageret på at fjerne de planter som har sået sig selv de sidste år.


Dette er en aktion som sandsynligvis vil ta flere år. Vi vil begynde på skolens område, kontakte folk i bygda og høre om alle vil blive med på denne aktion. Kun i fællesskab kan vi blive kvit Lupinen og hjælpe vores norske flora.Nu må de planter vi har fjernet ikke komme på komposten. Da flytter vi bare problemet. De må brændes.Bliv med og hjælp Norges natur, ta bort Lupiner i dit nærområde.

(Av Linnea Bang-Madsen)

bottom of page